everyday.jpg

Wat een leuk idee dat deze week vele honderden enveloppen met inhoud het land in waaieren. In Israël is geld geven een liefdestaal. Dat bedoel ik niet goedkoop. Er zijn daar veel (gezins)situaties waar geld nodig is. Als er dan gul gegeven wordt, dan herkent men als eerste het hart daarachter.

Ik kijk niet vaak op social media, maar deze week zal wel anders verlopen. Vooral als er mooie verhalen op verschijnen, wil ik dat niet missen. Ik hoop werkelijk dat mijn eigen hart ook verder wordt opgerekt en uitgediept naar een overlopende, blije, ruimhartige bron.

Cody had tien euro in haar envelop. "Mooi" zei ze, "dan kan ik er lekker zelf wat bij doen." Hoewel ik goed besef waar dat extra geld vandaan komt, geniet ik van die spirit. ;-)

Ze wil ook af en toe spontaan de boodschappen betalen van oudere mensen die voor haar staan bij de kassa. Heerlijk toch?!

En met Amber bijna afzwemmend en jarig, ben ik weer blij dat ik in voorspoed geloof. Met drie ruimhartige vrouwen in huis, moet je wel. Het valt me mee dat ze nog nooit op het idee zijn gekomen om mij weg te geven. Soms ben ik echt 'de andere partij' in huis. 

Met het snoeien van onze boom, was het ook drie tegen een. Terwijl dat ding inmiddels is volgelopen en groeit als kool.

Maar het wantrouwen zit diep. Toen ik van de week naar buiten liep, vroeg Amber: "Wat gaat papa doen?" Waarop Megan (5 jaar) zei: "Die gaat weer bij die stomme boom kijken." Dat Cody nog snikte van het lachen toen ik binnenkwam, maakte alles goed.

Veel plezier deze week! En weet dat met de zegen in de dienst, de bestemming voor jouw envelop in de hemel al werd aangewezen.

Tot morgen!

P.s. Om een aantal redenen waarvan veiligheidsoverweging de belangrijkste was, konden we Generosity Sunday niet eerder aankondigen.