Eén van de eerste keren dat ik onderwijs kreeg bij de ‘jeugdgroep’ van Jong en Vrij, ben ik nooit vergeten. Dat is natuurlijk nog maar twintig jaar geleden, maar toch ;-). Toen nog geen NBV, dus we kregen het zo te horen:

1 Timotheüs 4:12 Niemand schatte u gering om uw jeugdige leeftijd…

Ik was net tot geloof gekomen en had geen benul wie wie was. Maar die avond bleek dat 'Timo' een ‘jonge gozer’ was (je kunt het Rotterdams dialect wellicht erbij voorstellen). De gedachte was: niet denken dat je pas voor God aan de slag kunt, als je belegen bent.

Ouderen zouden je minder serieus kunnen nemen, maar daar moesten we ons niet door laten afleiden. Er was maar één kleine voorwaarde, de rest van die tekst: …maar wees een voorbeeld voor de gelovigen in woord, in wandel, in liefde, in geloof en in reinheid.

Haha! Weer wat later begreep ik dat 'Timo' apostel was en gemeenten stichtte en dat voor een spreekbeurtje bij de jeugd de lat iets minder hoog lag.

Anyway, ik ben heel erg blij met en heb grote verwachting van de jongeren in Jong en Vrij. De leeftijd van 12-16 jaar verzamelt zich onder de naam Brave en 16-21 jaar heet One.

Zomaar wat events uit hun agenda: Zaterdag 19 december organiseert One een Kerstgala voor iedereen van 16-21 jaar. Op Vision Day (10 januari) heeft Brave een eigen samenkomst en One na afloop een nieuwjaarsborrel. April volgend jaar hebben beide groepen hun eigen weekend. Superleuk!

Behalve dat er ongetwijfeld (of onvermijdelijk?) op relationeel gebied dingen ontstaan, verwacht ik ook dat er leiders, pastors, aanbidders en allerlei nieuwe bedieningen uit die groep tevoorschijn komt. Zegen je mee?

Tot morgen!

PS: voor meer info over het Kerstgala kun je een mail sturen naar amyvandijk@hotmail.com.