Ik ben volop bezig met 2016. Wat heeft de Heer voor Jong en Vrij? Inspiratie? Instructie? Richting? Dit is voor mij minder 'spannend' dan voorheen, omdat steeds meer mensen los van elkaar hetzelfde zien. I love it!

Wie geen dringende behoefte aan rust heeft, kan de Kerstvakantie volop benutten als voorbereiding op het komende jaar. Wandelen in bescherming wordt -nog- steeds actueler en behalve het proclameren van Psalm 91 is hier nog een heerlijke, praktische instructie voor.

De geesten die de wereld terroriseren, worden in Openbaring beschreven als ruiters op vier verschillende kleuren paarden. Daar staan vier middelen van God tegenover, die voor perfecte bescherming zorgen. Ik heb daar eerder een serie over gepreekt, die we tijdens de kerstvakantie voor iedereen beschikbaar maken. Let op de site of je mail.

Wie niet alleen bescherming zoekt, maar juist ook de wereld wil 'innemen' of bereiken, kan zich ook prima vermaken. Er komt pakweg twaalf uur onderwijs van Grace Academy Bijbelschool beschikbaar.

Wat kun je daar mee? Paulus legt uit dat bedienaars zich kunnen trainen als een sportman, die een wedstrijd wil winnen. Een ander beeld wat hij gebruikt is een soldaat, die zich niet druk maakt om het gewone, maar alles op alles zet om de strijd te winnen voor zijn Heer.

Dit onderwijs is er dus niet voor meer kennis, maar om geloof in de praktijk te brengen. Komende week komen de modules 'Spirit Led Life' en 'Culture of Honor' online! Kun je meteen checken of Grace Academy Nederland, die 2016 start, wat voor jou is. :-)

Ook leuk: onze eigen pastors delen de komende dagen in Everyday hun mooiste lessen van 2015.

Ik ben 1 januari terug met het jaarthema voor 2016.

Fijne Kerst!