Op de dag dat de lente begon, kreeg ik een mooi mailtje. Iemand deelde met mij haar openbaring bij de tekst uit 1 Petrus 1 waarop velen al dagen mediteren. Ik vond ’t zó tof om te lezen, daarom gebruik ik de Everyday om deze gedachten met je te delen. 

Ik las over hoe wij ons linnen onderkleed stevig mogen aansnoeren, klaar voor vertrek, schrijft ze. En toen bedacht ik me: 'Linnen... heeft dat niet iets met rechtvaardigheid te maken?' Linnen staat immers voor de rechtvaardige daden van de heiligen. Ik werd en word heel blij van de gedachte dat we ons mogen insnoeren in Jezus' rechtvaardigheid, Zijn rechtvaardige daad vóór ons. Geen ruimvallend en wapperend kleed (wat in andere beeldspraken weer heel mooi is), maar echt dicht op onze huid: er kan niets tussen komen. Wij zijn omgord en waarmee... met het besef van rechtvaardigheid. Dát maakt dat we rustig én snel kunnen wandelen. 

Voor mij was dit echt een openbaring, gaat ze verder: én een aanmoediging: snoer je stevig in! Zorg dat dat besef van rechtvaardigheid rechtstreeks op je huid rust en laat er niets tussen komen. Net als stevig aangestrikte schoenen: uiteindelijk kun je dáármee het gemakkelijkst een lange afstand door de bergen wandelen.

Waar ik ook nog aan moest denken was het inbakeren van baby's (en ouderen in de laatste fase van hun leven): een beproefde methode om een heel jong (of heel oud) mensje in de rust te krijgen. Nou.. en dat spreekt me óók enorm aan: lekker strak en stevig ingebakerd zijn in de rechtvaardigheid van Jezus. Letterlijk geen ruimte voor bokkensprongen: het enige wat ik kan doen, is rusten.

Ben je net als ik onder de indruk? Zo mag het werken, elke dag: jouw persoonlijke openbaring bij het Woord dat je in de gemeente hoort! 

Mooie dag!