We geloven absoluut niet in tegenspoed, in de zin dat tegenspoed van God zou komen of dat Hij het toe zou staan. Maar je ervaart soms weldegelijk tegenspoed onder de genade. Deze zomer voor het eerst geen kinderen naar ziekenhuis en/of dokter. Hallejuja! Maar alle jaren daarvoor...!?!

Als je als pastor de glorieuze boodschap van het Evangelie doorgeeft, dan denken mensen soms als vanzelfsprekend, dat alles wat je preekt en gelooft al zo 'werkt' in je leven. Laat me je uit de verkeerde droom helpen: wij zijn hele gewone mensen! Doodnormaal gebruik ik maar even niet, maar het is echt niets bijzonders!

Maar, nu komtie, gelukkig hebben wij een buitengewone, fenomenale, mateloos bijzondere God.

Wij moeten het ook allemaal geloven en omdat je voorop gaat heb je soms meer tegenwerking daarin dan anderen. Geen probleem, niet zielig, want Jezus heeft ons geschikt gemaakt om dat aan te kunnen.

En door de tijden heen druppelt er toch steeds meer heerlijkheid van die glorieuze God ons leven in. Omdat ik al 20 jaar bewust met Hem wandel, waarvan het grootste deel onder de genade, zie je op sommig gebied al bijzondere dingen in ons leven.

En we hebben inmiddels leren lachen om schijnbare tegenspoed. Onze bijzondere God en Vader keert het op onnavolgbare manier toch wel een keer ten goede...

Tot morgen!