Everyday.jpg

Voor het weekend maak ik graag een bouillon. Ik maak een rondje door de voorraadkast, gooi in de pan wat ik kan vinden en leg er een paar mooie stukken bot of schenkel bij. Water erop, kruiden erin en liefst uren laten staan. 

Dan gebeurt er iets geks: gedurende die uren ontstaat een krachtige bouillon. Eentje waarvan oudere mensen zouden zeggen ‘daar knapt een mens van op’. Da’s toch vreemd, bedacht ik met mijn neus weer boven een stevige bouillon die duidelijk ‘pit’ had door de uitjes, prei, peperkorrels, jeneverbessen en wat al niet. 

Gek, want sufgekookte koeienpoot is helemaal niet lekker. Peperkorrels die lang in heet water hebben gelegen, slap geworden prei, een zompige wortel… hoe kan ’t nu dat we de combinatie van deze elementen als ‘lekker’, ‘krachtig’ en ‘opwekkend’ ervaren? 

De kracht zit ‘m precies in de combinatie: op zichzelf zijn deze ingredienten (zeker na een nachtje in de grote pan) misschien niet bijzonder. Samen, in eenheid gebracht met elkaar, komt er kracht vrij, voelen we ons versterkt wanneer we ervan nemen en genieten we van de geur die inmiddels door ons huis kringelt. 

Weer een receptenblog van de pastor for yummie meals? Nee, maak je geen zorgen. Wel deel ik graag mijn gedachten bij het kokkerellen met je. Misschien voel jij je vandaag niet veel ‘soeps’ - of misschien kijk je juist wel met zo’n mening naar de mensen om je heen in de kerk. Beste kans dat je nog gelijk hebt ook - in beide gevallen :) Alleen, hier is het geheim: afzonderlijk zijn we lang niet zo krachtig als met elkaar samen!

Misschien heb je het afgelopen jaar om je heen gekeken in de locatie die jij bezoekt. ‘Is dit het nou?’ gedacht? Welkom bij de club. Vandaag krijg je de kans, om de kracht van eenheid te ervaren, wanneer we met alle locaties van de gemeente bij elkaar zijn!

Toe aan een oppepper? Toe aan een beetje versterking? Welkom, om de kracht van eenheid te ervaren! 

Alle details vind je op www.jongenvrij.nl/visionday