Wanneer je een echte koffiedrinker bent zoals ik, dan maakt ’t nogal wat uit. Wát voor koffie je drinkt, bedoel ik. Soms moet ik op bezoek bij mijn garage: daar wordt mij dan vrolijk een bekertje maagwandverwoestende bruine prut aangeboden met de tekst “ook een lekker bakkie??” Zo’n moment waarop je blij bent met hemelse bescherming…

Een bezoek aan mijn vriend pastor Constantijn daarentegen is een feest. Met de hand wordt daar een fabelachtige cappuccino gemaakt, die kan wedijveren met de grote namen van de koffiewereld. Bij de beroepskeuze stond “barrista” voor hem op de tweede positie, vermoed ik. Mazzel, dat hij zijn talenten nu kan combineren :) 

Toch worden al deze producten, de heerlijke brouwsels van mijn vriend én het gepruttel uit de automaten, allemaal aangeduid met de term ‘koffie’. Dat, terwijl zelfs een koffiebarbaar kan vaststellen dat er enig verschil is. 

Niets mis met een bakkie pleur van de supermarkt, begrijp me niet verkeerd - en tijdens het boodschappen doen een ware verademing. Echter: wanneer het op échte smaak en kwaliteit aankomt, maakt het verschil waar je ‘tankt’. 

In de gemeente word je altijd perfect bediend met geestelijk opwekkende koffie van uitnemende, zuivere kwaliteit. Niet omdat iedere voorganger zijn barristadiploma op zak heeft, maar omdat Vader dat belooft: Ik zal herders over hen aanstellen die hen zullen voeden, zodat ze geen angst meer hebben, niet meer ontmoedigd zullen zijn en het hen aan niets zal ontbreken (Jer.23:4 naar NKJV). 

Daarvoor is geestelijke voeding beschikbaar, dat is het doel van de ‘preek’ in de samenkomsten. Het effect daarvan? Geen angst of ontmoediging meer, aanvulling van tekort (andere vertaling zegt: niemand zal gemist worden) - dat is nog eens beter dan een ‘bakkie troost’!

Vanavond weer genieten van goed voedsel? Kom of stem af op de doordeweekse samenkomst! 

20.00 uur ‘live’ in theater de Twee Hondjes, Opzoomerlaan 106, Hellevoetsluis of vanaf 20.15 online via www.jongenvrij.nl en in de app.