Everyday.jpg

Gisteren was het tijd om een klein klusje te doen. Een stukje kachelpijp was losgeraakt. Niet een heel groot stukje, maar het grimlachte vervaarlijk naar me. “Je krijgt me niet terug op m’n plek, he?” leek het tegen me te roepen. Erger: het riep ook al een hele tijd… 

Vastberaden fietste ik naar de bouwmarkt. Hittebestendige kit moest ik hebben. En een kitpistool. Dit wonder van Chinese industriële vormgeving grijnsde zo mogelijk nog gemener naar me: “ik ga jou pijn doen,” leek zijn boodschap. 

Zie je me staan? Op de ladder (want ja, het losgeraakte stukje verlangde een plek tegen het plafond), gewapend met het pistool, de rode(!) kit langzaam uit de spuitmond persend. Dat ging nog best aardig. Tevreden drukte ik het losgeraakte stuk met twee handen terug op zijn plek. Het kitgeweer had ik even terzijde gelegd. 

Wat was dat nu??? Het wapen leek een eigen leven te gaan leiden: de buitengewoon stevig hechtende rode lijm droop van het plankje zo’n twee meter naar beneden, op de vloer! Grommend daalde ik de trap af en begon te poetsen. Daarmee verspreidde ik de rode kleur mooi egaal over het laminaat. Inmiddels verblind door razernij rende ik naar de keuken om terpentine (of rattengif, ook goed!) te zoeken. 

Achter mij hoorde ik een zachte plof… het stukje kachelpijp viel (schaterlachend?) terug op de plek waar het de afgelopen maanden had gehangen. 

De woorden van Paulus schoten me te binnen: mijn kracht wordt zichtbaar in zwakheid (2 Korintiërs 12:9). Waar mijn zwakheid prominent is (zeg maar op klusjesdag), wordt Gods kracht zichtbaar. In de vorm van wijsheid, handigheid of deskundige hulp: Hij komt mij tegemoet met Zijn genade. 

Paulus voegt dan toe (vers 11, even uit de NBG vertaling): Zeer gaarne zal ik dus in zwakheden nog meer roemen, opdat de kracht van Christus over mij kome. Je mag de grondtekst hier lezen als: De kracht van Jezus bouwt een (tabernakel) tentje over mij heen. 

Mijn onhandigheid? Ik mag er trots op zijn. De kracht van Jezus rust op mij en jou - en dát is wat de wereld ziet! 

Mooie dag!