Everyday.jpg

Ik stommelde met alle andere passagiers het vliegtuig in voor een héél vroege vlucht deze week. Drie reizigers hadden hun plekje al ingenomen voor de anderen binnen waren: een moeder met haar twee kleine kinderen. 

Nog voor dat de motoren gestart werden, barstte peuter één uit in een oorverdovend gekrijs. Er was iets, wat de kleine niet beviel. Het drietal zat een paar rijen achter mij, dus ik kon meeluisteren met de pogingen van moeder om de vocale prestaties van het kleine mannetje in bedwang te krijgen. Helaas met averechts effect: blijkbaar vond kindje twee dat daarmee teveel aandacht naar het kleinere broertje ging. Een het huil-koor werd de tweede stem ingezet. De stewardess (heus heel vriendelijk, maar uitgerust met een lichte bas-toon in haar stem) voegde met een herhaald “what’s the matter? what’s the matter?” ook niet veel toe. 

Berustend (ervaring: het gehuil houdt een keer op…) bedacht ik, hoe verschillend je houding is wanneer het gaat om ‘een kind’ - bijvoorbeeld een paar rijen achter je - of om ‘jouw kind’. Zou mijn kleine Anna zo haar ongenoegen kenbaar hebben gemaakt, dan was mijn onverdeelde aandacht voor haar geweest. Ik zou me tot het uiterste hebben ingespannen ervoor te zorgen dat ze zo relaxed mogelijk zou kunnen reizen - ook als ik daarvoor de stewardess met bas-stem had moeten wegjagen ;) 

Jezus zegt: Als jullie dus, ook al zijn jullie slecht, je kinderen al goede gaven schenken, hoeveel te meer zal jullie Vader in de hemel dan het goede geven aan wie hem daarom vragen (Matteus 7:11). Naarmate ik groei in mijn ‘aardse’ vaderschap, raak ik meer onder de indruk van de liefde en zorg van mijn hemelse Vader. 

Hoe denk je dat Hij reageert, wanneer ik het uitschreeuw? Wanneer ik mijn gejank bij Hem neerleg? Vóór alles, wil ik er vandaag van genieten Zijn zoon te zijn. Geliefd, beschermd, begenadigd, voor altijd door Hem gezien. 

1 Johannes 3:1 - om op te mediteren vandaag: Bedenk toch hoe groot de liefde is die de Vader ons heeft geschonken! Wij worden kinderen van God genoemd, en dat zijn we ook. 

Mooie dag!