Everyday.jpg

Er zijn globaal gezien drie soorten mensen: terugkijkers, om-zich-heenkijkers en vooruitkijkers. Terugkijkers leven in het verleden. Ze besteden een groot deel van hun leven aan vroeger. Soms omdat ze het missen, vaak omdat ze erdoor gekweld worden. De pijn en de herinneringen zijn zo sterk, dat vroeger nooit meer voorbij gaat.

De om-zich-heenkijkers hebben dat hoofdstuk afgesloten. In principe omdat ze niet zoveel met vroeger hebben. Stiekem speelt vaak ook mee dat ze het veel te confronterend vinden. Indirect heeft vroeger meer invloed dan ze laten blijken. Maar dat merk je niet aan ze. Ze leven nu. En hoe. Als je aan hen vraagt hoe het met ze gaat, zeggen ze steevast:  ‘Druk’.

Dan de vooruitkijkers. Voor hen komt het beste nog. Dat het er nooit was en ook nu nog niet is, is eigenlijk ook wel best. Vooruitkijkers leven namelijk van hun dromen, verwachtingen en uitdagingen. Hoe het nu gaat, is eigenlijk al passé. En vroeger? ‘Pfff, mag het raam even open? Ik ga even een rondje lopen hoor.’

Wat nu als je het beste van alle drie kunt nemen? Dat zou echt volmaakt zijn. Hmm, dat zou dan dus gewoon Jezus zijn. Hij is namelijk de Koning van ons verleden, heden én toekomst. Als je met Hem terugkijkt, zie je dat het oude voorbij is. Je kunt het loslaten. Kijk je met Hem vooruit, dan krijgen je dromen een flinke upgrade. En Hij overtuigt je ervan dat ze wel degelijk werkelijkheid worden.

Kijk je met Hem om je heen en zie je alles wat er speelt en nodig is, dan leert Hij je het geheim van de nieuwe mens: Hij richt je hoofd omhoog. Je wordt er stil van en ziet hoe Zijn aanwezigheid je verleden, heden en toekomst verbinden. Mediterend hoor je Zijn geruststellende stem in je hart: ‘Papa zorgt voor je. Maak je geen zorgen. Kijk maar naar Mij.’

Mediteer vandaag op:
Papa zorgt voor mij. Hij heeft mijn verleden, heden en toekomst in Zijn hand. Ik leef nu, met Hem.