Ik kijk uit naar het Church Festival van morgen. Zo, da’s gezegd!

’Uitkijken naar iets’ is in het Nederlands zo’n mooie uitdrukking. Daar zit het woord ‘kijken’ in. In het Hebreeuws wordt het woord qawa gebruikt, dat zowel ‘hopen’ als ‘wachten’ in de zin van ‘verwachten’ betekent. 

Wie uitkijkt naar de Heer, krijgt nieuwe kracht (naar Jes. 40:31). Terwijl ‘wachten’ geduld veronderstelt, klinkt ’uitkijken’ actiever, met verwachting, with anticipation zouden de Engelsen zeggen. Zie je jezelf met een gestrekte hals in een poging over de horizon te kijken?

Wanneer je naar Hem kijkt, weet je één ding: dan zijn je ogen niet gericht op ‘hoe het vroeger ging’. Wanneer Hij dan iets nieuws doet, ben jij de eerste die het waarneemt!

Lees maar mee in Jesaja 43:19 Zie, ik ga iets nieuws verrichten, nu ontkiemt het - heb je het nog niet gemerkt? God zegt tegen Zijn volk: “kijk nou, Ik ga het doen en terwijl Ik spreek, is het al bezig.” Wanneer God spreekt, dan doet Hij dat met macht. Hij spreekt Zijn werken tevoorschijn. Hij laat zien: het is al zover! 

Wanneer jij het van Hem verwacht in je leven, dan mag je Zijn woorden over jouw situaties spreken. Heb jij redding nodig? Zeg: “Dank U Jezus, dat u mijn Redder bent!”. Word je geconfronteerd met ziekte? “Jezus, door uw striemen ben ik genezen.” Zie je nog geen voorziening? “Dank u Heer, dat U mijn Herder bent, het ontbreekt mij aan niets.” 

Wanneer je uitkijkt naar Hem, in je gezin, in de gemeente, op je werk, spreek dan Zijn woorden. De Geest van Hem, die rivieren in de woestijn maakt, woont in jou. Het is diezelfde Geest die uit jouw binnenste rivieren van levend water doet ontspringen (Joh. 7:38). 

Het wordt een mooie dag!