Ps. Paul geniet van een korte vakantie. Deze dagen lees je een selectie uit eerder geplaatste Everyday’s.

Stel, je wilt stoppen met roken. Of minder eten. Of een bepaalde manier van reageren afleren. Of wat voor gewoonte dan ook.

Je hebt het al talloze malen geprobeerd en je bent harder teruggevallen. Dan heb je wellicht onder de genade boodschap geleerd dat dit komt, omdat je het in eigen kracht deed. Dat is ook de reden dat je jezelf ‘erger’ terugvond. Dat is nu eenmaal het effect van werken.

Maar hoe dan wel? Wellicht gesprekje met een leider of pastor gehad? Gebeden. En ergens is je bijgebleven: ‘De Heer moet het doen.' Alleen duurt dat nu ook al jaren en er verandert niets?

Dan heb je waarschijnlijk wat te kiezen. Als je tenminste niet wil wachten tot je een ons weegt of gaat hemelen. Weet je nog? Rond ons jaarthema ‘Follow Me’ zouden de woorden vertrouwen en kiezen een rol gaan spelen. Je mag beginnen te geloven in dit kettinkje:

De Heer moet het doen.
De Heer wil het doen.
De Heer zál het doen.

En omdat de Heer met al Zijn kracht in jou woont, kun je als dit geloof een klein beetje geworteld is aan je binnenkant, een keuze maken. Als je met je hart denkt: Ja Heer, zo is het ook! Dan ga je kiezen om iets te veranderen in je gedragspatroon. Dan kan voelen als ‘weer proberen’, maar dit keer verwacht je dat je geloof gegroeid is. En dat je nu niet vertrouwt op jouw doorzettingsvermogen, maar Zijn aanwezigheid in jou.

En omdat dit het seizoen is dat de Heer zegt: vertrouw maar, kies maar, verwacht je ander resultaat. En steeds als je even terugvalt, belijden dat je Gods gerechtigheid bent in Christus. En kiezen om door te zetten.

Tot morgen!