Vandaag een hele bijzondere groep onder de aandacht, in de serie over 'de eer van God', of zoals ze dat in het buitenland ook wel noemen: culture of honor.

Kerst is voor veel mensen het seizoen van gezelligheid, contact met geliefden en vrienden. Maar veel ouderen in onze omgeving snakken naar een blijk van warmte, een vriendelijk woord of een bezoekje.

Zij hebben de fundamenten onder onze welvaart gelegd. Wij genieten dagelijks vaak ongemerkt van hun enorme bijdrage, aan onze vrijheid en ons relatief goed geregelde land.

In het einde der tijden zal de maatschappij zelfzuchtig, geldgierig, leugenachtig, ongehoorzaam, ondankbaar en nog wat minder fijne dingen zijn, aldus de Bijbel. Kil. Ik denk dat dit bij veel ouderen tot onbegrip, verdriet of bitterheid leidt. Dan heb ik het nog niet over eenzaamheid.

De Bijbel roept op om respectvol om te gaan met ouderen. Eer voor hun leeftijd. 

Aan het einde van het jaar van 'Blessed to be a blessing' krijg je de kans om aan deze groep uit te delen, samen met je connect-groep of individueel. Hoe gaaf zou het zijn wanneer we met elkaar tientallen ouderen weten te bereiken per locatie? Denk aan mensen die -alleen- wonen in jouw straat, maar ook aan verzorgingshuizen en verpleeghuizen.

Heerlijk en eenvoudig om die kwetsbare en afhankelijke groep een onverwachte, enorme verrassing te bezorgen? Wat een zegen zal dat uitwerken! Ook voor onszelf.

Vanaf a.s. zondag (13 december) liggen er speciale kaarten klaar voor dit doel, in elke locatie. Als je kunt, stop er dan ook wat in, want veel ouderen kunnen minimaal meegenieten van de rijkdom waar ze zelf voor gewerkt hebben.

Tot morgen!