Vandaag ga ik naar Los Angeles. Het is mijn laatste dag in de U.S. en vanavond (voor jullie gisteravond) bezoeken we de kerk van Judah Smith. Vooraf eten we in Hollywood met een vriend van de familie Youngren. Hij is acteur van beroep. En daarna naar Beverly Hills, want daar is de kerk. Grappig allemaal. Sommigen herinneren zich vast nog 90210 of de Beverly Hills cop-serie :-)

Nu is er daar kerk. De meeste mensen zouden er wellicht veelshow verwachten, maar het is precies andersom. De kerk is casual en de cultuur is meer gebaseerd op vriendschap. De preek van Judah is eigenlijk het enige ‘spectaculaire’. Worship is er nauwelijks en sommigen zouden het wellicht niet eens als worship herkennen. Lachen dat de preek genoeg is om ‘the rich and famous’ te boeien?

Leuk, het onderzoeken van andere vormen van kerk zijn. Nu denk ik niet dat wij zo snel de worship zullen skippen. Maar wij hebben ook (nog) niet zoveel mensen die uit bizarre druk of hectiek een stil inspiratie moment zoeken.

Waar wij als Jong en Vrij in de toekomst mee aan de slag gaan, is onze ‘first time visitor experience’. Dus mensen die de kerk de eerste keer bezoeken, wat beleven die nu precies? Mijn vriend Josh in Zuid-Afrika heeft alles onderzocht wat kerken in de wereld doen op dit gebied. Hij heeft verzameld wat bij onze boodschap past. Zo krijgen alle kinderen die voor de eerste keer hun kerk bezoeken een superleuke cadeau-box. Het idee: wij zegenen de kinderen.

Volwassenen wordt gevraagd hun contactgegevens in te vullen, waarna de kerk tien dollar stort in een goed doel. Het idee: jij en jouw gegevens zijn kostbaar. ’s Avonds krijgen deze bezoekers een sms-je: wat gaaf dat je er was. We hopen dat je gezegend bent!

Pastor Josh beschrijft het zo: we troi to bee ee ‘cutting edge’ chuch ;-) Binnenkort gaat Jorrit H. er namens ons kijken om ideeën op te doen. De motivatie daarvoor is, dat de boodschap van genade in mensenlevens aankomt. We willen niet alleen graag de boodschap naar buiten te brengen. We willen heel graag dat mensen die binnenstappen het optimaal ‘beleven’.

Trouwens prima als je een safarietje meepakt Jorrit, maar blijf even uit de buurt van de leeuwen? Die hebben een heel ander idee bij ‘first time visitor experience’ :-)

Tot morgen!

Comment