Everyday.jpg

Ken je die uitdrukking? Juist wanneer je zo druk bent, duizend-en-één dingen op je to-do-lijstje hebt staan, je agenda vol staat met nog meer afspraken en je telefoon voortdurend lijkt te piepen, roept iemand “Kalm aan!”. 

Natuurlijk kun je dan met rood hoofd terugbrullen “IK BEN KALM!” maar heel geloofwaardig komt dat niet over. Toch zou het soms wel fijn zijn om even het kalm-aan knopje te kunnen indrukken, nietwaar? 

Eén van mijn hulpmiddelen voor dat doel is muziek. Ik houd ervan om even de email te laten voor wat het is, in de auto even níet te bellen, maar te luisteren. Soms naar Gods stem in de stilte, soms (wanneer dat eerste door alle drukte niet zo goed lukt) naar de tekst van een lied. 

Vandaag een hulpje om het kalm-aan knopje in te drukken, ergens gedurende je dag. Onderaan deze blog vind je link naar één van de nieuwe nummers van New Creation Church. Uitgerekend het nummer Letting Go van de nieuwe CD die volgende week uitkomt, is alvast verschenen. Een nummer dat zich muzikaal én qua tekst uitstekend leent voor een kalm-aan-moment. 

 In het gebulder van de storm, duurt uw vrede toch voor eeuwig, is zeker als de dageraad.
Perfecte liefde heeft mijn hart gewonnen, toen ik al mijn zorgen bracht bij Hem, die morgen in Zijn hand heeft.
Ik rust nu in Uw liefde, terwijl genade overstroomt in mij.
Ik val in eeuwige armen; loop op de golven. U bent mijn rust
Jezus, ik vertrouw U in alles wat U hebt gedaan.
Loslaten - God laten overnemen
Wees stil en weet, mijn ziel: alles is goed

Terwijl ik op deze woorden mediteerde, drong het opnieuw tot me door, dat we niet een God hebben die rust geeft, maar een God die Shalom, rust in eigen persoon is. Zie je het verschil? Wanneer je je aan Hem toevertrouwt, kan het niet anders of Zijn hemelse rust stroomt over naar, in en door jou! 

Mooie dag, kalm aan!

Beluister het nummer Letting Go via https://youtu.be/ZKKx9hIgP0k of bestel het nieuwe album Encounter van New Creation Worship op iTunes of in de Playstore.