imageSoms loopt het een beetje anders.

Zondagmorgen vroeg stuurde Pastor Josh mij het bericht dat hij niet meer kon praten?! Zij hebben twee diensten. Dus ik twee keer preken. Nu gebeurt zoiets al voor de tweede keer in mijn leven. Zenuwachtig word ik daar niet meer van. ;-)

Ik heb tijdens de preken uitgelegd dat wij zelfverzonnen oplossingen onterecht geloof noemen. Met frustratie tot gevolg, in plaats van voorziening.

Wat je zelf ‘gelooft’ komt soms niet overeen met het karakter van Jezus. Het is dus niet wat Hij zou doen of wat je van Hem kunt verwachten. Paar voorbeelden:

  • God geeft groei of meer succes in mijn werk. Dat betekent alleen dat ik veel minder tijd overhoud voor vrouw, man of gezin.
  • God wil dat ik die ene auto heb. Dan maar op afbetaling? Hij zal ons wel helpen omgaan met de stress die de rest van de maandelijkse rekeningen oplevert.
  • God wil dat we als kerk drie nieuwe activiteiten starten. Het uitvoerend team is al wel een half jaar moe van de huidige activiteiten.

Als je goed oplet, dan is er steeds een minpunt. Dus God gaat iets doen of iets geven. Maar het komt wel met een prijs. Een minder leuke kant. Dan wel voor mijzelf (mijn gezondheid) en/of voor anderen.

Toen Jezus zei: ‘Het is volbracht’, bedoelde Hij dat elke prijs betaald is. Dat is nu juist het Evangelie. God zal nooit een ‘opdracht’ geven zonder de voorziening erbij te (hebben ge)geven.

Andersom, als je dingen gelooft in lijn met Jezus Zijn hart, is het vaak héél makkelijk geloven. En met resultaat! Moet je Hem dus alleen even nog beter leren kennen?

Sorry schat… dat je schoenen redt door ze te kopen valt ook onder ‘fantastisch’ geloof. ;-)

Tot morgen!

Comment