Deze week lazen we als gezin het verhaal van Jozef. Geboren als de eerste zoon van vader Jacob bij zijn geliefde vrouw Rachel, groeide hij op tussen zijn grote broers. Begaafd, door God gezegend met hemels zicht - maar nog niet zo handig in zijn communicatie met de big ones

Door zijn broers dood verklaard bij vader Jacob, verkocht als slaaf. Toch lezen we steeds weer: de Heer was met Jozef. In het huis van de machtige Egyptenaar Potifar en zelfs - onschuldig - in de gevangenis. Met zijn speciale gaven uiteindelijk doorgedrongen tot de Farao van Egypte, één van de machtigste mensen van de toenmalige wereld, die hem een positie aanbied aan het hoofd van zijn rijk. 

Dan komen we bij het gedeelte in het verhaal dat mijn Annemarie altijd tot tranen brengt: na twee bezoeken waarin zij hun broer niet herkennen, horen de zonen van Jacob, dat híj het is. Dezelfde die ze jaren daarvoor in een put hebben gegooid, zegent hen nu met graan, kleding en geld. Vader Jacob kan het niet geloven - tot hij de wagens van de Farao ziet, die door Jozef zijn meegestuurd, volgeladen met allerlei waardevolle geschenken. 

Jozef is een prachtig beeld van onze Jezus. Door Zijn volk niet erkend, opgegeven, dood gewaand. Via heidenen maakt Hij zich weer bekend aan Zijn broers. Wat bijzonder dat God destijds de farao van Egypte - en nu de kerk van de heidenen uitkiest om Zijn Zoon bekend te maken aan de nakomelingen van Jacob! 

Wij hebben dit verhaal uitgelezen: Jacob en zijn zonen mogen wonen in het land Gosen - het land van nabijheid. Het echte verhaal gaat nog even door. Ons verlangen is: het Joodse volk in de nabijheid van Yeshua ha Mashiach, Jezus Messias! 

Meer hierover leren? Luister vandaag nog eens naar de woorden van ps. Avi uit Tel Aviv via https://vimeo.com/160203236 of via het startscherm van deze app onder ‘we are living in prophetic times’