De laatste dagen van 2015 lees je in de Everyday waardevolle lessen van het afgelopen jaar geschreven door de voorgangers van Jong en Vrij. Vandaag: pastor Peter Hazenberg

Er wordt vaak gezegd: ‘Kijk naar Jezus en niet naar de omstandigheden’, maar als ik eerlijk ben, betrap ik mijzelf nog regelmatig op ‘natuurlijk denken’. Terwijl ik en wij toch echt gemaakt zijn om bovennatuurlijk te leven.

Op de Grace Academy werden mijn vrouw en ik door pastor Eric gezegend met bovennatuurlijke groei. De dagen daarna heb ik daar veel over nagedacht en moest ik mijzelf er meerdere malen aan helpen herinneren. Ik mag bovennatuurlijk leven. In deze wereld ben ik als Jezus.

Bovennatuurlijk is zeker ook het ontstaan van de bediening van Jong en Vrij in 2005, de groei van de landelijke gemeente, de ontwikkeling en de vrucht van het werk van de senior pastor in zoveel landen, maar ook zeker wat ik lokaal in Groningen zie gebeuren. 

Een van die bovennatuurlijke lokale getuigenissen kun je lezen in het Jong en Vrij Magazine. En wat dacht je van een bezoeker die onlangs voor het eerst de gemeente bezocht en bovennatuurlijk uit haar psychische aandoening wandelde en van een leven binnen de muren weer naar buiten durft te treden. Overigens tot grote verbazing van haar behandelaar. Mede mogelijk gemaakt door een bovennatuurlijke groep enthousiaste medewerkers waardoor deze doorbraken in en rond de samenkomst gerealiseerd kunnen worden. Dat komt rechtstreeks uit de hemel! 

In ons eigen leven is bovennatuurlijke groei zichtbaar geworden. Medisch gezien was het voor ons onmogelijk om (opnieuw) zwanger te worden. Een aantal maanden geleden besloten we daarom een medisch traject (IVF) te starten. Om een lang verhaal kort te maken: wij zijn nu tien weken zwanger voordat deze behandeling überhaupt gestart is. Bovennatuurlijk! God is trouw.  

Johannes 13:1 … Hij had de mensen die hem in de wereld toebehoorden lief, en zijn liefde voor hen zou tot het uiterste gaan. 

P.S. Vandaag zijn er geen samenkomst in Jong en Vrij. Je bent 3 januari weer van harte welkom!