Wat spreekt er nu zo aan in Kerst?

Het zondagschool antwoord kennen we allemaal. Jezus is geboren. Maar een geboorte op zich is geen romantische happening? :-O

We denken aan vrede, warmte, lichtjes, thuis zijn, met geliefden bij elkaar? Of sommigen missen juist díe dingen? In ieder geval zit er iets in de sfeer van Kerst wat met bijna iedereen iets doet.

Deze sfeer zit verdacht dicht bij de adem van hemelse relaties en waarden.

Vrede = eenheid

Warmte = Liefde

Licht = glorie

Thuis = oorsprong

Bij elkaar = familie

De Kerstboom wordt door sommige gelovigen als ‘heidens’ verklaard, maar hoort er bij Jezus ook niet een beeld van een afgezaagde boom? (het kruis).

En omdat Hij vrede met de hemel heeft gebracht, is het toch heerlijk dat ouders en kinderen elkaar opzoeken, zich mooi aankleden (gerechtigheid) en elkaar kadootjes (erfenis) geven? Met veel lichtjes in de duisternis? Lekker eten (avondmaal) en hopelijk sneeuw? (zonde is weg ;-)

We gunnen iedereen dat ze ontdekken of gaan snappen dat dit allemaal Jezus’ hart voor ons is. Jezus Zelf is er voor mensen die tegen Kerst opzien of eenzaamheid ervaren. God is niet de grote afwezige.

Hij is in Jezus met alle warmte, licht en zegen dichtbij gekomen:

Hebrews 1:3 The Son is the radiance of God’s glory and the exact representation of His being… (NIV)

Hebreeen 1:3  Deze, die de uitstraling is van zijn heerlijkheid en de afdruk van zijn wezen (TELOS)

Daarom hebben we als kerk Kerst(nacht)diensten. Het gevoel delen en de Persoon erachter bekend maken! Kerst in de Kerk wordt heerlijk!

Help jij flyers uitdelen? Of hang je ‘m ergens op? Heb je de flyer trouwens bekeken? Een achtste samenkomstplaats erbij zou toch nóg mooier staan!? ;-) 

Tot morgen!

Wil je meer info over Kerst In De Kerk 2014? Check jongenvrij.nl/kerst Ben je betrokken bij Jong en Vrij en wil je mee helpen flyers uit te delen aan mensen? Sommige locaties van Jong en Vrij organiseren een speciale flyeractie. Informeer ernaar bij het infopunt en doe mee!

Comment