Everyday.jpg

Heb jij nog scherp op je netvlies waarom je ook alweer gelooft? De meesten van ons hebben wel eens een dag dat het zo gewoon is dat je een gelovige bent. Je eerste reactie op de vraag zou wellicht zijn: ‘Ik weet niet beter.’

Als we iets langer nadenken, dan komt het natuurlijk snel weer omhoog. Dankzij Jezus zijn al onze zonden, dus gisteren-heden-toekomst vergeven. Het kruis is Gods bewijs van onvoorwaardelijke liefde. De opstanding is het eeuwige, blijvende bewijsmiddel van deze liefde en vergeving.

Heb je nog scherp op je netvlies waarom je naar de kerk gaat? Dat wordt soms ook een gewoonte?

Het is zo goed om te beseffen dat Jezus elke week klaar staat en er naar uit kijkt om iets aan jouw leven toe te voegen. Hij geniet van een samenkomst, waarin mensen Hem beter leren kennen. Als iedereen naar de kerk gaat om iets nieuws over -het hart van- Jezus te ontdekken, dan is het elke zondag feest. Het hoogtepunt van je week waar je bijna niet op kunt wachten? Zo is het echt in Singapore en dat mag bij ons ook zo zijn of worden!

Dan nog iets voor alle medewerkers, van bestuurders doordeweeks tot en met koffieschenkers na een samenkomst. Door onze drukke leventjes en door de hoeveelheid ‘gedoe’ die het runnen van een kerk met zich meebrengt, vergeten we wel eens waarvoor we het allemaal doen.

Jij zorgt samen met alle andere medewerkers voor de setting of omstandigheden, waarin Jezus datgene kan doen wat Hij graag wil. Alles draagt bij, direct of indirect bestaat niet.

We maken met z’n allen mogelijk, dat mensen Hem voor het eerst of beter leren kennen op zondag of door andere activiteiten of uitingen. Wat een eer. En een gezegende plek.

Vandaag willen we opnieuw één Persoon en Zijn verlangens voor ons in het centrum: Jezus.

Tot morgen!