Everyday.jpg

Wanneer je jarig bent, mag je een dag lang geloven dat alles om jou draait. Of dat een wet is? Nee, maar dat geloof ik gewoon zo. Het leek er zowaar echt op: in het zaaltje waar ik gisteren was, verzamelden zich honderden mensen voor mijn feestje. Er was een bandje, dat speciaal voor mij mooie liedjes speelde. Er was zelfs een spreker uit Noord-Ierland, met een boodschap speciaal voor mij

Gekheid natuurlijk, maar ik besloot de boodschap van pastor Andrew Toogood gisteren maar eens letterlijk voor mijzelf te nemen. Zeker nu ik aan een nieuw jaar begin. Hij bracht namelijk focus aan voor ons leven, met de woorden van Paulus in 1 Korintiërs 2:2. In de NBG vertaling zegt hij: Want ik had niet besloten iets te weten onder u, dan Jezus Christus en die gekruisigd. 

De Message omschrijft dit nog iets mooier. Ik hield het met opzet simpel en duidelijk: eerst Jezus en wie Hij is; dan Jezus en wat Hij deed - Jezus gekruisigd. 

Wat deze nieuwe dag ook gaat brengen. Hoe jouw nieuwe week er ook uit ziet. Hoe een nieuw jaar bol kan staan van verwachtingen: het mag steeds om Jezus gaan. Wie Hij is en wat Hij gedaan heeft. Niets en niemand meer of anders. 

Zou ik me nog druk kunnen maken of ik wel genoeg geloof heb voor het nieuwe jaar en voor alles wat de Heer wil doen in ons leven? Hou maar op: Jezus is en heeft het geloof - en Hij woont in mij. Wordt ’t groots en meeslepend en denk ik dat ’t iets met mij te maken heeft? Gauw terug: Hij - wie Hij is en wat Hij gedaan heeft. That’s it. Wordt ’t misschien soms even lastig? Slaat twijfel of angst toe? Ik focus op Hem: Hij is het startpunt en de finish en iedere meter van de weg draagt Hij mij. 

Jezus: wie Hij is en wat Hij gedaan heeft. Het zou zomaar een mooi jaar kunnen worden…