Los Angeles was leuk. Op Hollywood Boulevard liggen de sterren letterlijk op straat. Alle beroemde filmsterren en muzikanten gaan in stervormige straattegels onder de voeten van het gewone volk door. Ik kon het niet laten. Van de ster van Shrek heb ik een foto gemaakt ;-)

In de City Church in Beverly Hills was Judah Smith niet te bekennen. Reden: op tour met ‘Jesus is ____’. Het was daardoor minder druk dan normaal, maar ik denk dat er toch snel zo’n 450 bezoekers zaten. En dat was alleen de eerste dienst. Ik was op één na de oudste. Even kreeg ik een jeugdkerk flashback. Als daar een 40-plusser probeerde binnen te dringen, dacht ik altijd: wat doen die oldtimers hier? ;-)

Nu is City Church geen jeugdkerk, maar het is er niet van te onderscheiden. Echt allemaal jongeren. Er ging een kleine aaahh door de zaal bij het ontbreken van de hoofdrolspeler. Een enkeling wist het nog niet. De rest was allang ge-facebookt, ge-instagramd, ge-twitterd, getekst, ge-appt en nog een stapeltje ouderwetse communicatiemiddelen.

image

Vervolgens werd er een totaal onbekende aangekondigd. De pastor van Alderwood Campus (z’n naam ben ik even kwijt) sprak. GOED?! Nee, BEREGOED. Hij ging zich afvragen waarom we onze fouten toch zoveel makkelijker opblazen dan Gods vergeving. Toen liet hij zien hoe Jezus bij de overspelige vrouw niet allerlei vernederende vragen stelt. Dus niet: hoe lang is dit al aan de hand? Met hoeveel mannen heb je dit gedaan? Etc. etc.

En toen kwam de klapper. Behalve ‘Ik veroordeel je niet’ en ‘zondig niet meer’, zei Jezus ook ‘Ga heen!’. Met andere woorden: heb geloof dat ik nog een leven voor je heb klaarliggen! Ondanks alles wat echt wel fout was. Bij de uiteindelijke oproep tot bekering gingen er tientallen handen omhoog. Heerlijk! (niet doorvertellen, maar David zat met natte ogen ;-)

En ik heb genoten. Wat goed dat het in de kwaliteit van de boodschap zit en niet in de “beroemdheden”. En als we dan al sterren in ons midden hebben, hangen ze aan de hemel. Da’s toch wat beter dan op straat ;-)

Tot morgen!

Comment