Dit weekend zijn pastor Marcel en Cody in Israël, onder meer bij onze vrienden van de gemeente Adonai Roi in Tel Aviv. We zegenen hen met een geweldige tijd. 

In onze diensten hoor je vaak over Israël. Dat komt omdat Israël en het Joodse volk een speciale plek hebben in het hart van Jong en Vrij. Dat heeft alles te maken met de bijzondere plaats die God het land en het volk heeft gegeven in Zijn reddingsplan voor de wereld. Het is echt geen toeval dat Jezus ruim 2000 jaar geleden in Israël geboren werd en uitgerekend daar als eerste Gods Vaderhart bekendmaakte. 

We geloven ook dat het Evangelie van genade en vrede, dat 2000 jaar geleden uit Israël naar de wereld kwam, in deze tijd weer terug gebracht mag worden naar die regio: ...want het is Gods reddende kracht voor allen die geloven, voor Joden in de eerste plaats, maar ook voor andere volken (Romeinen 1:16). Zo willen we ook als gemeente het Joodse volk zegenen. 

Vanuit Jong en Vrij gaan regelmatig reizen naar Israël. Deelnemers aan deze reizen vertellen vaak, dat ze tijdens zo'n reis meer zicht hebben gekregen op de unieke plek en functie van het land en het volk. Bovendien wordt het zicht op Jezus en Zijn werk verdiept, wanneer je het ‘decor’ van alle verhalen uit de Bijbel in drie dimensies om je heen ziet. Echt een wandeling met Jezus Zelf dus!

Heb jij ook het verlangen om een reis naar Israël te maken? Dat is mooi - en juist samen met broers en zussen uit de gemeente en onder leiding van één van de voorgangers is dat een unieke ervaring. Het komende jaar vertrekken meerdere reizen met het thema “In the Footsteps of Jesus”. Om de reizen op maat te kunnen plannen, is het fijn wanneer je jouw voornemen om op reis te gaan, nu kenbaar maakt. Dat kan via de volgende website, waar je ook meer informatie vindt over de reizen: www.jongenvrij.nl/israel

Meer leren over Israël en het Joodse volk? Luister naar de preek van pastor Avi in onze gemeente via https://vimeo.com/160203236