Everyday.jpg

Het is weer tijd om in te pakken. Onze koffer, welteverstaan. Dit weekend zijn we op reis: samen met pastor Michel en Estrella en onze goede vrienden Ben en Monique zijn we in Budapest. We zijn daar als vertegenwoordigers van de gemeente, dus ook namens jou. Dat voelt kostbaar: terwijl jij mee-bidt voor de verspreiding van het evangelie van genade, mogen wij spreken en bemoedigen. 

Het evangelie van genade verspreidt zich via mensen die aan elkaar gegeven worden. We zien dat bij onze senior voorganger en zijn netwerk van voorgangers in de wereld. We zien dat precies zo werken in het leven van mensen die in de gemeente het goede nieuws hebben gehoord - en vervolgens vrienden en bekenden meenemen: ‘dit is zó goed voor mij, ik geloof dat het ook voor jou goed gaat zijn’

Ik bedenk me, zo tijdens het inpakken, dat God deze weg koos in mijn leven: toen ik aangeland was op het punt van kan-niet-dieper zei mijn vriend David: “Er komt een nieuwe gemeente in Amersfoort - en dat gaat goed voor ons zijn…” Wat ben ik dankbaar, dat ik toen (in geloof, dus ook een geschenk!) antwoordde: “Als het voor jullie goed is, geloof ik, dat ’t ook voor ons goed gaat zijn.” 

De Heer koos dezelfde weg in het leven van mijn vriend, pastor Sziszi. “Huh? Genade? Dat ken ik toch ook… maar hoe kan het dat jouw leven zó veranderd is?” De rest is geschiedenis, zouden we kunnen zeggen… inmiddels leidt hij een groeiende gemeente in het hart van de Hongaarse hoofdstad. 

Met veel van onze vrienden: een zelfde route. Welke route koos Hij in jouw leven? Dankbaar kijken we terug - en vooruit. Dit weekend gaan we opnieuw veel nieuwe mensen ontmoeten, met ieder hun eigen verhaal. Bid je mee, dat Jezus hen ‘inpakt’ met de volle openbaring van Zijn onvoorwaardelijke liefde in hun leven? 

Mooie dag!