Toen ik terug was uit Amerika zei ik dat ik, behalve naar Zwitserland, voorlopig niet meer hoefde te reizen.

Dat leek me ook logisch. Of zelfs gepast. Nu was ik wel genoeg weggeweest in korte tijd?! Misschien diep van binnen een ondertoon van ‘het kan geen feest blijven’ of ‘ik moet hier ook wel mijn verantwoordelijkheden nemen’.

Wat ben ik blij dat er geen veroordeling is! :-) En ook dat ik heb geleerd om tegen elk gevoel en elke uitspraak in de Geest te volgen. Morgen vertrek ik dus alweer naar Zuid-Afrika. Ik voel dat het goed is. Oók voor mij en óók voor Jong en Vrij. En Cody zei: doen!

Ik ga proberen Pastor Josh te helpen. Zijn vader Ray is één van de helden uit de geloofsbeweging. Hij heeft met zijn kerk, Rhema Johannesburg, geholpen de apartheid te doorbreken. Ook was hij een persoonlijke vriend van Nelson Mandela (Josh heeft dus mijnheer Mandela ook volop meegemaakt). De kerk van pa heeft 25.000 leden.

Maar Josh heeft de genade ontdekt en is –met de zegen van zijn vader- vorig jaar een nieuwe kerk gestart. Redemption Church.

Inmiddels 2 diensten en pakweg 500 leden. De groei gaat snel en er valt zoveel te leren (hoe doe je dingen in de genade). Daarom willen ze graag gebruik maken van onze 9 jaar ervaring. Nou, moet kunnen in de komende 5 dagen? ;-)

Doordat plannen veranderen, kun je als onbetrouwbaar overkomen. Maar als het de Heer is, moet je het altijd doen.

Pastor Josh reikt ons op zijn beurt supergave plannen aan. Die ga je ergens komend jaar zien binnen Jong en Vrij. Dan zal blijken dat Gods agenda wijzer is dan alle pogingen van Pastor Marcel om zich sociaal wenselijk te gedragen. :-)

Tot morgen!

Comment