Om te beginnen: Marvin. Veel mensen kennen hem inmiddels (zie anders selfie Schiphol later vandaag op Facebook ;-), maar weinig mensen weten dat hij in 2000 al bij mij in de tuin zat. Toen maakten we nog wilde plannen rond jeugdkerken.

Hij was toen trouwens afgekeurd vanwege een ernstige whiplash. Inmiddels genezen door te luisteren naar een preek van pastor Prince over goedkeuring ;-). Marf is springlevend bestuurslid van Jong en Vrij. Goed dat ons bestuur meekijkt in wat er gebeurt binnen én buiten Jong en Vrij!

We zijn tot en met maandag in Portugal en ik mag onder andere drie keer spreken in twee verschillende kerken. Vanavond om 21.00 uur meteen al de eerste keer. Vliegen, landen, spreken. :-)

Zo’n zin in, want ik heb net een heerlijke ervaring achter de rug. Na jaren van ‘zwerven’ langs onze verschillende locaties, heb ik in Rotterdam drie zondagen achter elkaar kunnen spreken. Wat heerlijk om iets op te kunnen bouwen. (Hier kun je even meekijken in het effect: https://vimeo.com/153961021)

Voor de reis naar Portugal gaf de Heer me één woord mee: openbaring. Niet over het Bijbelboek, maar dat ons geloof niet gebaseerd is op theoretische kennis. Je hoort wat Jezus voor je heeft gedaan en ineens zíe je het met je hart. Het licht gaat aan! Wat?! Wow! Zit het zo?! Hartverwarmend!

Daarom begin ik vanavond met Adam en Eva. Na het eten van de verkeerde boom, gingen hun ogen open voor zichzelf. Maar de tegenhanger van zelfkennis en eigen werk is Jezus en Zijn werk:

Romeinen 1:16 Want ik schaam mij het Evangelie van Christus niet; want het is de kracht van God…17 Want de gerechtigheid van God wordt daarin geopenbaard

Bid je mee?

Thnx!