Geïnspireerd in je visie op Israël het afgelopen weekend? Dan ben je niet alleen… :) Ook in ons huis gebeurde wat. Sofie heeft het vaste plan opgevat deze zomer naar Israël te gaan: op reis met een groep jongeren onder leiding van Steven en Elly. 

Op de vraag hoe ze de financiering van dit mooie project voor zich zag, kwam ze met het volgende antwoord: “Waar een wil is, is een weg en waar geloof is, is voorziening.” 

Nu zeggen we wel eens, dat de geloofsbeweging aan Nederland voorbij is gegaan, maar in ons huis was ‘ie dan toch geland… Ik was er even stil van. 

De schrijver van Hebreeën zegt: zonder geloof is het onmogelijk (God) welgevallig te zijn (Hebr 11:6 NBG). Lees je dat andersom, dan wordt duidelijk dat het door geloof is dat een mens ‘Gode welgevallig’ wordt; aanvaard wordt door God. God wordt blij van geloof, omdat Hij daardoor tot stand kan brengen wat Zijn hart is: volkomen redding voor iedere situatie in jouw leven. 

Toen Abraham geloof liet zien, door zijn zoon Isaak mee te nemen de berg op, voorzag God zelf in een offerlam. Op die plek zou eeuwen later ons offerlam, Jezus, Zijn leven geven. Abraham noemde de plaats ‘Jehovah Jireh’; God zal voorzien. 

Zie jij nog gaten in je leven op het terrein van voorziening? Vertrouw je dan vandaag toe aan jouw hemelse Vader, wiens naam ‘Voorziener’ is. Hij ziet letterlijk jouw nood. 

Word je blij van jongeren die zich voorbereiden op een reis naar Israël? Spreek dan vandaag samen met hen geloof uit voor voorziening, geloof voor een geweldige reis met veel jonge deelnemers, die de zegen terugbrengen in de gemeente!

Meer informatie en inschrijven voor de jongerenreis naar Israël: http://mozaiektravel.nl/jongeren-adventure-reis.html 

Comment