Zit ik in de bush in Zuid-Afrika, twee uur rijden buiten Johannesburg, in gesprek met de Heer over specifieke dingen. In het hotel wel WIFI natuurlijk. Dus als ik terugkom -pling!- een e-mail. Vanuit Jong en Vrij Amersfoort.

‘Ik geloof dat ik wat voor pastor Marcel heb gekregen, zondag tijdens de aanbidding’. Daarna kwamen er vier regels met (ant)woorden en instructie. Maatwerk voor waar ik mee bezig was, één continent lager. Via iemand die ik niet persoonlijk ken.

Behalve gaaf, blijf ik dat ook wonderlijk vinden! Maar profetie begint dus steeds beter te werken in de gemeente. Ik kreeg de afgelopen weken diverse woorden of beelden. Oók uit Amsterdam en Groningen, wat op papier de jongsten der gemeente zijn.

En geen holle kreten. Vroeger riepen we soms maar wat: ‘Dat geloven we niet!’. Nu zijn de woorden relevant en krachtig. En zelfs timing en volgorde zijn fenomenaal. Dan zie je weer dat we één gemeente zijn. I LOVE IT!

We groeien. Klopt ook, we zouden namelijk van heerlijkheid tot heerlijkheid gaan. Dat geldt voor onze persoonlijke levens én voor de bediening van Jong en Vrij als geheel. We leren met z’n allen onze plek innemen en komen zo samen overeind.

Helemaal niet raar dat dit gepaard gaat met moeite. Toen Jezus overeind kwam (opstond uit de dood), gebeurde dat ook als door weeën.

Handelingen 2:24 Maar God heeft hem doen opstaan, uit de weeën van de dood verlost.

Zo werkt het opstaan bij ons ook. Alleen angst moet weg! Als erg geen ruimte is voor angst, dan kun je heel ontspannen naar lastige situaties kijken. Dan zie of voel je niet ‘het gaat verkeerd’ of ‘achteruit’. Je weet gewoon dat er iets moois wordt geboren. :-)

Tot morgen!

Comment