Sommige Oost Europese vrienden staan zó kritisch ten opzichte van het huwelijk, dat ze me regelmatig vroegen “waarom moesten Annemarie en jij zo’n mooie relatie nou met een huwelijk verpesten…?” Auch… Maar begrijpelijk cynisme in een wereld vol slechte voorbeelden. 

Ook ik beschikte over een lijstje met niet-zo-goed-gelukte-ervaringen op relatie-terrein. Van een afstand, in het leven van anderen, maar helaas ook in mijn eigen leven. Genade bracht daarin radicale verandering.

In die genade mocht ik veel leren. “Misschien nog wel meer afleren,” zou zij er achteraan grappen… Belangrijkste les? Dat ik het hart van mijn lief niet hoef te betwijfelen. Wat was ik gewend met achterdocht naar iedereen te kijken met wie ik in relatie stond. Wat was mijn denken gericht op ‘tekort’ (en als er tekort is… wat blijft er dan voor mij over?!?!). Tot ik ontdekte: bij Vader is altijd meer - want Hij is de God van veeeeeel meeeeeer! 

Dat laat Hij zien, dat maakt Hij waar in ons huwelijk. Met een glimlach kan ik vaststellen, dat er zelfs méér is van zaken die wij niet verwachtten… :) 

Het huwelijk is het plaatje van de gemeente op de kleinst mogelijke schaal. De plek waar Jezus laat zien wie Hij is voor Zijn kerk. Hoe belangrijk is een gezond huwelijk dus voor Hem!

Ik ben blij met genade-gemeentes verspreid over Europa, die gezonde huwelijken als vrucht op hun bediening zien groeien. Waar huwelijken veranderen, veranderen gezinnen, verandert de samenleving.  

Komende dagen zijn pastor Willem en Marjan in Polen om met meer dan 150 mensen hun Hemels Huwelijk lessen te delen. Volgende week zijn ze in België.

Bid je mee voor zo'n grote impact? Niets mis mee, om te verwachten dat deze weekenden serieuze verandering in deze landen gaan brengen! 

Mooie dag!