Everyday.jpg

Een bezoek aan de markt is vast onderdeel van mijn rondje zaterdagse boodschappen. Tegenwoordig natuurlijk samen met Anna, zeker als mama (geheel rolmodel-conform) het huis bezemt en poetst. Ik grap dan altijd, dat het kleine meisje in haar buggy een goeie sjouwhulp is. Wees gerust: ik plaats de boodschappen niet op haar, maar onder haar in het daarvoor bestemde mandje!

Wanneer we samen in de auto zitten, zet papa steevast muziek op. De concurrentie in liedjes is groot, zeker sinds we speciaal voor het kleine meisje een dozijn oude kinderalbums in de mediaspeler hebben geladen. 

Zo klonken vanmorgen vrolijk Elly en Rikkert door de luidsprekers van de auto. Anna swingt in zo’n geval opgetogen mee, allicht want deze twee kinderhelden zijn samen met hun muzikanten Dick le Mair en Jan Borger écht goed in aansprekende ritmes voor kids. 

Bij het laatste liedje, bijna thuis, hoor ik ineens een klein, hoog stemmetje op de achterbank. Het klinkt als “laaaaaaaaa”. “Dat doet ze alleen als ze het heel mooi vindt,” denk ik nog en focus dan even op de tekst. 

De Elly en Rikkert versie van Psalm 121 is het, die dit kleine meisje mee-lalaat. Wow, met deze teksten groeide een hele generatie op, bedenk ik dankbaar. Muziek en gezongen woorden hebben effect, weten we. Ontelbaar veel kindjes hebben deze woorden meegezongen, over evenzoveel levens  strekt deze Hulp, deze Beschermer zich uit!

Vandaag dus al weer een Psalm om op te mediteren. Mag ook met de woorden van het versje van dit beroemde kinderduo. Hij is ook jouw Beschermer, dat staat vast als een berg!

Ik kijk omhoog naar de bergen
Wie zal mij helpen steeds weer
Dat is mijn Schepper, mijn Beschermer
Mijn hulp is van de Heer

Hoog als de bergen
Diep als het meer
Is mijn Beschermer
Jezus mijn Heer

Want jouw Bewaarder zal niet slapen
Waar jij ook gaat
Hij zal je voeten bewaren
Voor alle kwaad

Mooie dag! 

Benieuwd geworden naar het versje? Luisteren kan via deze link: https://youtu.be/v69b1bDsw7I