Deze dagen is pastor Sziszi in Nederland. Een goede bekende voor veel mensen in Jong en Vrij. Deze keer niet speciaal als de voorganger van Grace Home Church in Budapest - wat hij natuurlijk is, maar vooral als vriend: lekker een paar dagen van ontmoeting en het leven delen. 

Ik ben zo blij dat die functie van de gemeente ook over de grenzen van landen heen werkt. Niet voor niets staat ‘ekklesia’, het Griekse woord voor kerk, voor ‘bij elkaar roepen’. Roep tegen je broers en zussen: “Hey, laten we bij elkaar komen en ’t goed hebben!” en je ervaart hoe de gemeente werkt. 

Zo’n bij-elkaar-geroepen-gezelschap is ook de plek waar je deelt hoe het met je gaat. Waar je elkaar vertelt van de zegen die je ontvangen hebt. Jezus optilt, zodat anderen ook naar Hem worden getrokken. Elkaar bemoedigt en opbeurt wanneer ’t even tekeer gaat in het leven. In alle omstandigheden naast elkaar staat, zonder oordeel, maar vol liefde en betrokkenheid. Zo is ieder samenkomen van de kerk een feest: op zondag of door de week in jouw huis, het stadspark of op een terras. 

Pastor Sziszi kwam deze week met een grote glimlach op zijn gezicht. Grace Home heeft de eerste doopdienst in haar nog jonge geschiedenis beleefd: in het open water van een natuurpark aan de rand van Budapest. Twintig mensen lieten met het teken van de doop zien, dat hun ‘oude ik’ gestorven is met Jezus en zij zijn opgestaan in nieuw leven met Hem. 

Grace Home is één van de kerken in het buitenland die we als gemeente mogen ondersteunen. We delen het leven - dus ook de blijdschap over deze twintig levens!

Vandaag een dikke smile op mijn gezicht. Het is een mooie dag!