Grace Home is de naam van de jonge gemeente in Budapest, Hongarije, waarover je in deze Everyday al vaker hebt kunnen lezen. Aanstaande zondag vieren zij dat ze één jaar bestaan. Vanuit Jong en Vrij zijn we van harte betrokken bij deze gemeente en haar pastor en vieren we het feest mee. 

Grace Home is in het afgelopen jaar flink gegroeid; in aantal bezoekers, maar ook in kracht. De gemeente heeft bekeringen gezien, fysieke genezingen, herstelde levens en herstel in bediening. In het korte bestaan zijn ze nu voor de tweede keer verhuisd, naar een klassiek pand aan de rand van het culturele district van de binnenstad. Kinderwerkers worden vertrouwd gemaakt met de kinderwerkmethode ‘Shine’ en het media-team wordt voorbereid op nog verdere verspreiding van het onderwijs via tv en internet. 

Gisteren had ik pastor Sziszi aan de telefoon en feliciteerde hem. Heerlijk, om de gemeente te zien opstaan en groeien! Op dat moment sprak hij een paar sleutelwoorden, die ons misschien aanleiding geven om met z’n allen op Hongaarse les te gaan. Met een hoorbare lach zei hij: “Nem én csinálom” - wat zoveel wil zeggen als “Ik doe ‘t niet zelf!”

Wanneer je een grote verantwoordelijkheid hebt gekregen, helpt het om de zaken simpel te houden. Wiens werk is het? Dat van Jezus. “Dan mag Hij het doen - en ga ik Hem niet in de weg lopen”, zegt mijn Hongaarse vriend. 

Ik zeg stilletjes: “Amen” en “You follow Him.” Tegelijkertijd neem ik me voor niet meer te pogen Jezus zijn werk af te pakken. Zorgen in het gezin, in je werk of in je bediening? Je mag je zorgen op Hem afwentelen, want jij ligt Hem na aan het hart (1 Petrus 5:7) Zo… mooie Hongaarse les! 

Tot morgen!