Ken jij Jezus als een onverantwoord, vluchtig handelend Persoon? Of als de meest zorgvuldige en wijze Heer, die ons nooit voor de leeuwen zou gooien?

Alles wat wij tegenkomen in onze levens en als gemeente, daar zouden we op voorbereid moeten zijn, toch? Hij heeft ons immers ongetwijfeld goed toegerust. Ook voor het koppensnellen van de grote reuzen.

De realiteit is dat wij -Nederlanders- nog redelijk snel aan het wankelen gebracht kunnen worden. Als er druk komt op gebied van voorziening, gezondheid of de resultaten die we hadden verwacht blijven uit, dan wordt het al snel ‘zwaar’. We blijven dan niet bovenal rustig en vol vreugde.

Ik denk dat ik weet hoe dat komt. Jezus is begin 1900 al begonnen Zijn lichaam toe te rusten voor alles wat nu speelt. Hij heeft door de jaren Zijn gemeente alles aangereikt, voor waar ze nu mee geconfronteerd wordt. Nederland heeft alleen wat gereedschap aan haar neus voorbij laten gaan.

We wisten aan te wijzen (net als de wet?) wat er niet goed was in ‘de verschillende bewegingen’. Daardoor hebben we soms met het badwater baby’s weggespoeld.

Nu hebben wij wel geprobeerd in te halen, zoals op gebied van geloof voor genezing en voorspoed. Maar dat zijn maar twee domeinen van het leven. Terwijl je actieve leven misschien wel twintig gebieden heeft waar geloof nodig is. Werkzaam geloof, dus geen theorie maar Geest.

Als je zo’n rijkdom aan geloof hebt, en er komen een of twee gebieden onder druk, dan houden die andere achttien gebieden je overeind. Terwijl we nu door ons snippertjes geloof, vaak in z’n geheel omver gaan door druk op een of twee gebieden. Maar Jezus moedigt ons nu aan: sta op en schitter!

Goed nieuws. Door de Bijbelschool die eraan komt, Grace Academy, gaan we vanuit Gods woord door de Geest, alsnog ALLES ontvangen voor ALLE gebieden wat Jezus allang gegeven heeft door de geloofsbeweging, die vooraf ging aan de genadebeweging.

Tot morgen! 

Op 28 november is er weer een Grace Acedemy Masterclass waar je aan deel kan nemen. Wees er snel bij, want er zijn een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Kijk voor meer info op www.jongenvrij.nl/grace-academy