Elke keer als ik voor de zondag een EVERYDAY schrijf, richt ik me heel bewust tot de Heer. Wat wilt U zeggen over deze zondag? Het lijkt steeds over iets anders te gaan. Maar er zit één gemeenschappelijke deler in, merk ik. De samenkomst is echt. Wat we daar doen is niet gewoonte. Sterker nog, het is werkelijk letterlijk hemel op aarde.

Eerlijk is eerlijk. Zo ervaar ik dat niet altijd. Dat komt de ene keer omdat ik me dit gewoon niet zo bewust ben. De andere keer komt het omdat het ‘level’ van de samenkomst niet zo hoog is (lees: mij niet zo aanspreekt). Maar ik merk dat de Heer blijft wijzen op: stel je verwachting op Mij. Je bent voor wat je gaat ontvangen eerst en bovenal afhankelijk van Mij. Prachtige zondagschooltaal, maar welke verwachting kun je dan van Hem Zelf hebben als het gaat om de samenkomst?

Dit begint met begrijpen hoe serieus Jezus jou en mij neemt. Om ons daarbij te helpen, preek ik tegenwoordig regelmatig deze tekst:

Handelingen 9:1 Intussen bedreigde Saulus de leerlingen van de Heer nog steeds met de dood.

WIE bedreigt Paulus (toen nog Saulus)? Kijk hoe Jezus daar Zelf woorden aan geeft:

Handelingen 9:3  Toen hij onderweg was en Damascus naderde, werd hij plotseling omstraald door een licht uit de hemel. 4  Hij viel op de grond en hoorde een stem tegen hem zeggen: ‘Saul, Saul, waarom vervolg je mij?’ 5  Hij vroeg: ‘Wie bent u, Heer?’ Het antwoord was: ‘Ik ben Jezus, die jij vervolgt.

Jezus ziet jou en Hem als uitwisselbaar! Helemaal één. Kijk met dat in gedachten eens hoe Jezus de gemeente ziet en wat Hij dus ook weer vandaag voor jou en mij wil:

Efeziers 5:29  Niemand haat ooit zijn eigen lichaam,integendeel: men voedt en verzorgt het, zoals Christus de kerk, 30  want dat is zijn lichaam en wij zijn de (dus Zijn!) ledematen.

Bezoek de samenkomst, wetend dat Jezus jou letterlijk als Zijn lichaamsdeel ziet komen. En Hij wil jou persoonlijk door iemand of iets en desnoods helemaal bovennatuurlijk voeden en verzorgen. Zó serieus neemt Hij jou. Jezus heeft verwachting voor vandaag. En aangezien Hij één is met jou… :-)

Tot morgen!

Comment