Ken je het gevoel dat er op één dag simpelweg teveel op het programma staat?

Voordat je aan een serie van ‘dit doen, dat doen’ begint ben je eigenlijk al moe. Het kan geen leuke dag worden?! Als je zoiets weken achter elkaar hebt, sleep je jezelf gevoelsmatig als een halve zombie van ‘verplichting naar verplichting’.

Bij mij dreigt dit, als zich onverwacht de praktijk van huis, auto & verzekeringen opdringt.

Ik ga nu zondag in Amsterdam spreken, dus heerlijk een preek voorbereiden. Maandag op de Bijbelschool in Zwitserland, dus ook twee studies voorbereiden. Woensdag voor vijf dagen naar Zuid-Afrika om Redemption Church te helpen.

Veel reisjes regelen dus. Dit naast een huwelijk, een gezin,alle reeds lopende zaken, mail en afspraken. So far so good! Doen we lekker ‘in de flow’.

Maar dan komt er ineens van alles bij. Er was metaalslijpsel op de auto gekomen, dus ik moet ‘m onmiddellijk laten cleaneren. Dan moet-ie hoognodig een grote beurt. Ik heb nog geen winterbanden, wat ik voor die beurt moet kiezen/regelen. En dan heb ik nóg wat noodzakelijke dingen van ‘rond het huis’ die moeten voordat ik vertrek.

Lekker tussen alle ‘belangrijke dingen’ door?!?

Ik heb in perioden van ‘te veel’, aangeleerd één dag tegelijk te leven.

’s Ochtends dankend en met verwachting genade uitspreken over elk ‘elementje’ van die dag. Onder de douche of desnoods op de wc! Deze dagen breng ik mijn binnenkant wel een paar keer per dag tot rust. Oefen dit, net zolang tot het ‘werkt’!

Hoe dingen dan vaak lopen en flowen kan eigenlijk niet.

Een beeld van de Heilige Geest is olie. Met alle eerbied, onwaarschijnlijke, goede smeerolie. :-)

En nu snel verder! ;-)

Tot morgen!

Comment