Werd ik gebeld door een goede vriend uit de gemeente. Hij had de Everyday van gisteren nog niet gelezen. Geen veroordeling :) Hij had een vraag: hoe werkt het nu wanneer ik in mijn werk, thuis, in de gemeente tegen uitdagingen aanloop? 

“Mooi”, reageerde ik. Dat viel - om begrijpelijke redenen - niet direct goed. “Helemaal niet mooi!”, was de reactie. Wat ik bedoelde, was ‘mooi - Vader is druk bezig om ervaringen in deze wereld vóór jou te gebruiken om te leren, groter te groeien’. 

In deze (gevallen) wereld ontmoeten we nu eenmaal situaties die druk, stress, ‘demand’ opleveren. Onze samenleving, werk, school zitten er vol mee. Het slechte nieuws van vandaag: dat gaat tot Jezus ons haalt, niet veranderen.

Het goede nieuws: jij bent een nieuwe schepping in Jezus. Vader heeft jou op het oog en is voornemens het stuk van de eeuwigheid dat jij hier op aarde doorbrengt, te gebruiken om jou steeds soepeler, steeds meer in lijn met jouw nieuwe status door het leven te laten wandelen. 

Enerzijds een geloofszaak dus: geloof dat jij Vaders geliefde kind bent en rechtmatig Zijn gunst ontvangt. Anderzijds een manier van kijken. Ontmoet je ingewikkeldheid? Zeg “Dank U, Vader dat U mij uit deze situatie gaat redden en me gaat leren voor de toekomst. Ik ontvang Uw vrijspraak en rust!”

Verwacht ook vandaag dat dit gebeurt: God is persoonlijk aanwezig, een levende Geest (in jou). We zijn vrij van de beperkingen van dat oude, de wet, wij allemaal! Niets tussen ons en God. Onze gezichten stralen met de glans van Zijn gezicht. Zo worden we veranderd, zodat we lijken op de Messias. Onze levens gaan meer schitteren, worden mooier, wanneer God er binnenkomt en wij op Hem gaan lijken. (naar 2 Cor 3:17-18, MSG). 

Jij bent als Hij - unstoppable!