Onlangs lazen we met ons gezin het verhaal van Abraham. Uit de Bijbel eenvoudig naverteld van pastor Willem de Vink - prachtige hervertelling van de bekende verhalen. 

Nu vertelde ik al eerder over deze held uit het Oude Testament. Abraham, rechtvaardig voor God door zijn vertrouwen op diezelfde God. Werd door zijn tijdgenoten bewonderd, koning genoemd. Met afgunst werd gekeken naar zijn bezit - en naar zijn vrouw. Kreeg van God de belofte op een groot volk en een land om in te wonen. Een historisch voorbeeld van unstoppable.

Om een groot volk voort te brengen, moet men ergens beginnen. Bij één nakomeling bijvoorbeeld. Dat was nog even een dingetje, bij Abraham en Sarah… Hoezo unstoppable

Belangrijke sleutel: Gods belofte werd zichtbaar toen Abraham er zelf niets meer voor kon doen. Die moet je misschien nog een keer lezen. Heeft God een groots plan met jouw leven? Heeft Hij misschien wel heel specifiek gesproken over de gave dingen die Hij met en door jou gaat doen? Mooi. Dan gaat Hij het doen. Niemand anders. 

Petrus zegt het zo (1 Petrus 5:6, even uit de Statenvertaling): Vernedert u dan onder de krachtige hand Gods, opdat Hij u verhoge te Zijner tijd. Je vernederen: niet anders dan jouw pogen, jouw ploeteren ondergeschikt maken aan Zijn plan. Hij mag het doen. Zo, dat op Zijn tijd jij schittert in Zijn volmaakte uitwerking van Zijn plan. 

Zie je de sleutel voor unstoppable leven, werken, bedienen? Paar voordeeltjes bij deze manier: (1) als jij het niet hoeft te doen, word je minder moe, (2) als Hij het doet, werkt het écht. 

Vind je dit nog lastig? Vraag je je af of het dan echt wel goed komt? Petrus’ volgende vers is voor jou: werp dan al je zorgen op Hem. Hij zorgt voor jou. 

Zo’n visie voor het nieuwe jaar mag je gerust een paar keer horen. Vandaag tijd om de preek van Vision Day nog eens te beluisteren? Via het startscherm van deze app of deze link