Nederland wordt midden juni verrast door een ware warmtegolf. Beetje jammer als je nog aan ’t werk bent of allerlei schoolverplichtingen hebt. Troost je met de gelegenheid om iedere avond buiten te eten - onnederlands goed perspectief! 

Nu is het warme weer niet voor iedereen goed nieuws: er zijn zogenoemde ‘kwetsbare groepen’ die er wijs aan doen extra op te passen voor uitdroging of oververhitting. Nederland zou Nederland niet zijn als daar niet een instituut voor is: het RIVM is de instantie die in dit soort tijden een ‘Nationaal Hitteplan’ activeert. Toe maar… 

Gelukkig zijn de maatregelen in dat plan niet heel ingewikkeld. Goed drinken, tijdig de koelte opzoeken en (deze spreekt mij aan) inspanning vermijden. Helaas… ik hoor niet tot de doelgroepen van het plan, gewoon weer aan ’t werk dus vanmorgen :) 

De maatregelen klinken logisch, voor de hand liggend zelfs, niet te moeilijk. Ieder weldenkend mens zal natuurlijk zorgen voor wat extra te drinken en koelte - en kijkt wel uit om hard te werken. Waarom? Omdat we weten dat die dingen goed voor ons zijn. Ze worden bovendien duidelijk geadviseerd door een orgaan (kijk eens naar het koninklijke logo!) dat respect en autoriteit geniet. 

Gelukkig heeft het instituut ook nagedacht over de manier waarop wij de adviezen te horen krijgen - niet alleen een hitteplan maar ook een communicatieplan, zodat niemand de informatie hoeft te missen! Er mag natuurlijk geen onduidelijkheid bestaan over of dít wel het actuele plan voor de hitte van dit jaar is.

Mooi dat het met ‘hemels advies’ ook zo werkt. Dat komt in de vorm van door Gods Geest geïnspireerd onderwijs in de gemeente naar je toe. Waarom zo? Omdat dat de koninklijke weg is die Vader daarvoor heeft gekozen. Je hoeft niet te twijfelen of je de actuele versie te pakken hebt, wanneer je aansluit op dit communicatiekanaal. Je hoeft niet bang te zijn dat je iets mist: Vader zelf heeft er immers alle belang bij dat jij beschermd en voorbereid het nieuwe seizoen ingaat! 

Mooie dag! 

Actueel onderwijs vind je via het startscherm van deze app. De preken van de afgelopen weken op jouw locatie zijn te vinden via www.webshop.jongenvrij.nl