Ik ga een tipje van de sluier oplichten van vanmiddag, Vision Sunday. Ook voor de mensen die er niet bij kunnen zijn.

Ik was enigszins verrast dat na ‘Blessed to be a Blessing’ het jaarthema ‘Follow Me’ volgde. Deze bocht werd me duidelijker toen ik subthema’s vertrouwen en kiezen begon te zien. Er valt in dit leven van alles te vertrouwen en te kiezen. De andere optie is wantrouwen en niet kiezen is ook kiezen.

Wat is er spannend aan vertrouwen? Hoe reageer jij op de stelling ‘Jezus heeft de duivel overwonnen’ of ‘de glorie van Jezus is groter dan de macht van dood en duisternis’? Doe desnoods je ogen dicht, zet ze tegenover elkaar en bedenk wat je gelooft.

Ik hoop dat je het basisgeloof hebt, dat Jezus onbetwist Koning is. Niet echt spannend? Maar dan: De kerk is het lichaam van Christus, waardoorheen Hij spreekt en handelt, waardoor hij alles vult met zijn aanwezigheid. (Efeziërs 1:23, Message)

Jezus kan en zál Zijn totale overwinning door de gemeente bewijzen. Alléén door de gemeente. Dit kan gebeuren als wij erop vertrouwen dat Hij dat ook kan.

En dan komt het ineens dichtbij. Ik vroeg me bijvoorbeeld af of ik wel de juiste leider ben voor zoiets groots en kostbaars. En ben ik wel te vertrouwen? Zal ik ook niet net als veel anderen een keer struikelen in weet ik wat voor verleiding en een hoofdstuk toevoegen aan wantrouwen in de kerk?

Echter, wantrouwen in onszelf of elkaar zit in de weg voor vertrouwen in Hem. De vraag is niet ‘Kan ik het?’ maar ‘Kan Hij het?’. Waar dit vertrouwen ‘kost’ helpt Jezus ons en zegt: ‘Volg Mij...'

Tot straks en anders tot morgen!

P.S. Als jij er niet bij kan zijn, dan kun je thuis de preek volgen. Vanaf 14.30 uur hier in de app of via http://www.jongenvrij.nl/livestream.