Zondagnacht kwam het team aan in Albanië. Opstandingskracht kreeg een nieuwe dimensie toen ze na twee uur slaap klaar stonden om aanbidding te leiden in Grace Life Church.

De voorganger van de gemeente deelde met ons hoe ze een pittige eerste week van hun zomerprogramma achter de rug hadden. Voor het kinderprogramma hadden ze geloof voor veertig kids - er kwamen er negen. Beetje teleurstelling... En dat terwijl er vorig jaar twee keer zoveel kids waren.

Klein dingetje: van de kinderen die vorig jaar deelnamen aan het programma kwam er niemand naar de dienst op zondag, het lukte niet om écht contact te leggen.

Groot was de verbazing zondagmorgen toen de kinderen die hadden deelgenomen aan het programma, ook naar de dienst kwamen. Sterker nog: sommigen brachten hun ouders mee. De kerkzaal zat vol!

Tijdens de dienst maakten vier mensen kenbaar dat ze Jezus wilden accepteren. Wow: vreugde in de hemel, voor eeuwig gered!

Pastor Alecia die de leiding heeft over de zomeractiviteiten, schetste de parallel met het verhaal waarin Jezus op een bruiloft het feest redt: de wijn is op en Hij wordt om hulp gevraagd (Johannes 2). Zijn moeder instrueert de dienaren: "wat Hij ook zegt: doe dat!"

Dan vraagt Jezus de dienaren iets heel natuurlijks te doen: water in de watervaten te gieten. Niks bijzonders. Vervolgens doet HIJ het bovennatuurlijke en maakt de allerbeste wijn. Wow: Jezus vraagt ons niet om wonderen te produceren. Hij moedigt ons aan Hem te volgen in gehoorzaamheid, gewoon te doen wat Hij zegt, bijna té simpel...

Wat zegt Hij vandaag? Gewoon, een bemoediging voor iemand in de winkel? Gewoon, tijd met Hem en luisteren naar Zijn woord? Gewoon, even bidden voor iemand die in je gedachten komt?

Volg Hem en Hij doet het bovennatuurlijke, zorgt voor nieuwe, perfecte wijn!