De laatste dagen van 2015 lees je in de Everyday waardevolle lessen in het afgelopen jaar van de voorgangers van Jong en Vrij. Vandaag: onze voorganger in China, pastor Chris Mak.

We zijn door de jaren heen een paar keer in de winter in Nederland geweest. Onze kinderen hebben toen kunnen ervaren wat sneeuw is. Dolle pret natuurlijk. In het subtropische klimaat hier sneeuwt het nooit. Toch moest ik aan het woord “sneeuwbal effect” denken. Geloven in de Waarheid is als een magneet die zegen aantrekt en tegelijkertijd groeit wanneer deze in beweging is.

Wij maken de gemeente vanuit China mee via alle vormen van media. Vanuit ons hart zeggen we: “Wat gaaf!" Zó met elkaar gemeente zijn, is hoe het mag zijn! Deze boodschap, zulke aanbidding, zo’n organisatie, zoveel liefde die gegeven wordt, WOW! De impact is te zien in Nederland en verschillende landen over de hele wereld. Bijzonder is hoe de gemeente daar als totaal lichaam een prachtige bediening in heeft.

Wij zijn samen een 'gewoon' gezin met zijn uitdagingen van het wonen in een andere cultuur. Wij genieten van onze drie opgroeiende schatten van dochters, en samen ervaren wij ons leven als een groot geloofsavontuur.

Een tekst die ons bemoedigt en die we hier waarheid zien worden is Hebreeën 6:12: door geloof en geduld de beloften beërven. Aan geloof ontbreekt het ons vaak niet, maar het met geduld vasthouden is soms een ander verhaal. We zijn al een tijdje bezig aan deze kant van de wereldbol en zien de laatste vijf jaar met zo’n mooie beweging, zegen en genade toenemen in wie we zijn en in wat we doen. Soms vragen we ons echt af wanneer dit ophoudt… en het leuke is: het houdt niet op, maar wordt alleen maar meer!

Samen over de wereld heen gaan, door geloof en met geduld de beloften beërven, zien gebeuren waar de Vader ons als gemeente voor bestemd heeft! Gaaf!

P.S. De opnames van de Grace Academy 'Spirit Led Life' en 'Honor of God' staan nu online op http://www.jongenvrij.nl/grace-academy