Soms word je een beetje moe van jezelf. Je doet je best om samen met Jezus te wandelen, maar wordt steeds weer geconfronteerd met het oude liedje. Hoe kan het toch dat je telkens je toevlucht zoekt tot dingen als liegen, kwaadspreken, veroordelen, verslavingen, leegte en wat al niet meer? En dat terwijl je oprecht blij bent met Jezus, die van jou een nieuw mens maakte.

Het kan helpen in te zien dat je gedrag niet de wortel van jouw probleem is. Zo is liegen het gevolg van afwijzing. Als je veel liegt, dan komt dat omdat je je daartegen wilt beschermen. Mogelijk is dat een keer gestart toen je jong was en je ouders onterecht boos op je werden. De angst die dat opriep, heeft je de leugen doen grijpen. En toen nog keer en nog een keer...

Uiteindelijk kan zo een patroon ontstaan waar je niet meer los van kunt komen. Het wordt je tweede natuur. Zulke patronen kunnen zo diep wortelen dat ze uiteindelijk zelfs terug te vinden zijn in het geheugen van je lichaamscellen. Het lijkt onderdeel te zijn van jouw identiteit. Ben jij even blij dat de Maker van die cellen jouw hemelse Vader is en dat jij in Hem je ware identiteit hebt gevonden!

God is specialist in het herstellen en vernieuwen van ons leven. Hij weet dat wij genezen van die hardnekkige patronen, zodra Hij de kans krijgt om ons onderbewustzijn te herschrijven. Wanneer je mediteert op Zijn liefde, geef je Hem die ruimte. Je bewuste gedachten komen dan tot rust, zodat het onderbewuste deel van je hart (waar die wortels zitten) kan worden bediend.

Als je vandaag gaat mediteren, zie jezelf dan naast Jezus zitten. Zie jezelf zoals Hij is. Je hebt liefde voor anderen. Je vergeeft anderen de dingen die ze verkeerd hebben gedaan. Je bent vriendelijk. Je bent geduldig. Zie jezelf zoals Christus is. Zo trek jij je nieuwe mens aan. En als je dat blijft doen, overschrijft die realiteit het oude plaatje. En als het oude plaatje weg is, stopt het oude liedje ook.

Mediteer vandaag op:
Ik zie mijzelf samen met Jezus en bekleed mijzelf met Hem. Wij zijn één. Kijk nou eens: ik ben het licht van de wereld!