Jesaja 54:14 …voor terreur blijf je gevrijwaard.

De gemeente is niet alleen Gods antwoord op duivelse machten. Het is ook bedoeld als jouw bescherming daartegen. Dat hebben we meer dan ooit nodig? Veel Christenen hebben dat niet door. Als je weg loopt uit de gemeente verandert er weinig? Geen taken en geen collecte. Dus als je al niet zo lekker zat, niets dan voordelen?

Paulus zegt echter dat het juist een groot voordeel is om bij een Levende gemeente te horen. Dat wordt glashelder als hij uitlegt wat er gebeurt met iemand die willens en wetens in zonde leeft:

1 Corintiers 5:2 Zou u niet eerder geschokt en bedroefd moeten zijn en degene die dit doet uit uw midden moeten verwijderen?

Twee zinnen verder een andere beschrijving van diezelfde handeling:

5u moet die persoon aan Satan uitleveren. Dan gaat zijn huidige bestaan verloren, opdat hij zal worden gered op de dag van de Heer.

Even niet laten afleiden, iemand verliest ook niet zijn redding. Maar waarom dit voorbeeld: Je kunt ‘m ook omdraaien!! In uw midden opnemen = aan Satan ontnemen = uw huidige bestaan gered. Bescherming dus! De Bijbel zegt dan ook niet dat mensen ‘tot geloof komen’ maar:

Handelingen 2:41Zij nu die zijn woord met vreugde aannamen, werden gedoopt; en ongeveer drieduizend zielen werden er op die dag aan hen toegevoegd.

Ze werden aan de –lokale!- gemeente toegevoegd. Logisch, onmiddellijk in de bescherming. Toen ook al tegen religieuze terreur. Check of dit middel voor jou werkt: Ben je slechts bezoeker? Of heeft Jezus je er gebracht en neem je het toegevoegd zijn serieus.

Dit is geen reclame praatje, ik gun je alleen alle bescherming! Laat Jezus jou maar een Levende gemeente aanwijzen en sluit je dan vol aan.

Tot morgen!