Cody zien preken was cool. Aanrader! Händels Messiah was enorm indrukwekkend. Aanrader! Bezoekje aan Jasper en Maartje in Amsterdam zeer geslaagd. Aanrader! ;-)))

Maar toen stelde Cody ineens voor om de volgende ochtend samen de stad in te gaan. Lees: shoppen! Na een intensieve onderhandeling eindigden we in het restaurant van IKEA.

Daar volgde een interessant gesprek. Marcel: Goed gedaan schat. Als jij iets voorstelt wat voor mij een schrikbeeld is, dan krijg je me wel mooi mee naar iets minder ergs. ;-) Waarop Cody -met oog op een volgende gelegenheid- zich afvroeg: Mmmhmm. Wat vind jij nóg erger dan shoppen…?? :-O

Gisteren schreef ik: Jezus wil Zijn reddingswerk in en door de gemeente zichtbaar maken. Hoe nodig heeft de wereld dat?

Wie had ooit verwacht dat El Qaeda een gewelddadige actie van (extreme) Taliban zou afkeuren? De moord op o.a. 132 kinderen van een ‘army school’ deze maand was hen zelfs teveel. Alsof zij hiermee wilden zeggen: Terrorisme is acceptabel, maar je kan te ver gaan?!

Helaas kan het nog dwazer worden. Zolang de duivel rondgaat als een brullende leeuw, zal het steeds idioter en erger worden. Hij heeft maar één doel: mensen vernietigen. Zo gemeen of vernederend mogelijk. Op álle gebied.

Pastor Prince heeft al geprofeteerd dat komend jaar de financiële wereld verder ondersteboven gaat. Omdat de zekerheid van veel mensen daarin zit (denk bijv. aan pensioenen), zal de angst toenemen.

Maar de gemeente is heilig. Heilig = apart van deze wereld! Wij mogen het tegenovergestelde ervaren! Hoe? Ons ‘met hebben en houwen’ verbinden aan Jezus. Ons voegen in Zijn lichaam. Wat een voorrecht én wat een toevlucht.

Romeinen 11:16  Immers…als de wortel heilig is, dan ook de takken.

Jezus is de wijnstok. Wij de ranken.

Tot morgen!

Comment