Afgelopen woensdag ben ik vergeten iets heel moois te laten zien. Wie de doordeweekse dienst heeft gemist is dan met deze Everyday meteen een beetje bijgepraat. En je kunt het ook gebruiken om vandaag alles uit de samenkomst te halen, wat er voor jou in zit. Voordeel! 

Paulus zegt (2 Timoteus 3:16-17) dat je leven volmaakt wordt, als Gods woord vier dingen voor jou mag doen: onderwijzen, aanpassen, corrigeren en opvoeden. Wat ik vergat te laten zien is dit:

Romeinen = onderwijs
Corintiers = aanpassen
Galaten = corrigeren

Efeziers = onderwijs
Filippenzen = aanpassen
Colossenzen = corrigeren

Thessalonisenzen = alledrie

In het onderwijs zit ook weer een unieke opbouw en een volgorde die helemaal 'klopt'.

Romeinen = genade/gerechtigheid & Israel
Efeziers = hemel op aarde, de gemeente
Thessalonicenzen = de opname

Mooi he?

Wie de volgorde van de boeken aanhoudt bij het bestuderen, gaat als het ware door een wasstraat. En dat eindigt met VOLheid, VOLkomenheid en VOLmaaktheid.

Het vierde puntje, opvoeden, is dan ook tot VOLwassenheid. Dat zorgt dat er gezond succes komt, op alle gebied in je leven. Dus relaties én voorziening én bediening, etc. Je bent anderen niet tot last maar tot zegen. Als jij bidt, gebeuren er bijzondere dingen. Vriend en vijand ervaren op allerlei verschillende manieren dat jij een God hebt en dat die met jou én voor jou is.

Ik vergeet wel vaker wat op woensdag, maar in een seizoen van eer en ontzag vond ik dit jammer. Hoe bijzonder zit Gods woord in elkaar? En als die volgorde ons tot volheid brengt, wat blijkt daaruit dan weer Gods liefde voor ons! Daar word je toch stil (nederig) van?

Doe vandaag je voordeel met het waterbad van Zijn woord!

Tot morgen!