Ik heb een baard trimmer gekregen! Het blijft grappig om blij te zijn met iets wat je zelf hebt betaald. Toch is het een Goddelijke eigenschap: God neemt ons dolgraag aan als kinderen, terwijl Hij dat Zelf mogelijk heeft gemaakt?

Vandaag worden vaders in het zonnetje gezet. Maar wat nu als je niet weet wie je vader is of dat je een vader hebt? Maar je vader weet wel dat jij bestaat? Wat is dan het beste Vaderdagcadeau? Dat het kind wordt ingelicht, toch?

Heel veel Nederlanders weten nog niet Wie hun hemelse Vader is. Maar God had Nederland zó lief, dat Hij Zijn Zoon gaf. En wij gunnen het onze hemelse Vader van harte dat Hij Zijn liefde aan zoveel mogelijk kinderen kwijt kan. Vind je het geen leuk idee dat we Hem op die manier blij kunnen maken?

De manieren waarop we mensen van Hem vertellen, daarin denken we soms nog te ingewikkeld. Of we blijven hangen in oude manieren - die we regelmatig hebben zien falen. Daarom ondernemen we vandaag iets nieuws als gemeente. Iets ongebruikelijks. Hoewel het zeer Bijbels en eigenlijk heel basic is, zijn de meesten van ons het niet gewend. Het is wellicht niet zo ‘Nederlands’. Misschien wel spannend. Maar het is super tov!

Ik moet het nog even een verrassing houden, maar ik zal net zoals mijn dochters dat doen, een ‘aanwijzing verklappen’ :-)

Ook ik zeg jullie: maak vrienden met behulp van de valse mammon, opdat jullie in de eeuwige tenten worden opgenomen wanneer de mammon er niet meer is. (Lukas 16:9)

Toelichting: Als je niet weet wat je iemand moet geven, dan geef je toch een ……..? (Dat is dan weer wel heel Nederlands ;-))

Tot morgen!