Op de nieuwjaarsreceptie met bestuur, pastors, staf en aanhang heb ik vast wat verteld over Vision Day.

In de voorbereiding zat ik te kijken wat de Bijbel zegt over ‘vision’. Toen ontdekte ik wat leuke dingen! ‘Kijk’ maar even mee…

Nederlands vertaald is het woord natuurlijk: visie. Dat wordt in Nederlandse Bijbelvertalingen meestal vertaald als ‘visoen’ of ‘gezicht’. Maar hoe het ook vertaald wordt, het blijkt sowieso niet goed te zijn als je het niet hebt:

Door gebrek aan visie gaat het volk ten onder… :-O (Spreuken 11:14)

In die spreuk zou je ‘visie’ net zo goed kunnen vertalen als ‘leidraad’. Een soort koord boven je waar je op aangeklikt zit. Zodat je in de goede richting gaat! Dat zou mijn vrouw denk ik ideaal vinden boven de auto! ;-) Wie de tram neemt, kan dus niet ‘ten onder gaan’. Openbaring? :-)

Visie is dus geen doel op zich. Het is een middel om bij het doel uit te komen. Je komt erdoor bij de bestemming. Een Bijbels woord voor bestemming is ‘roeping’.

Jong en Vrij heeft een roeping.

Hartstikke goed om ‘lokale gemeente te zijn’ maar God heeft een plan met ons wat verder gaat. En daarom heb je zo’n leidraad nodig. Dan kun je die bestemming ook werkelijk bereiken, zonder al teveel omzwervingen of toeristische trips. :-)

Liever kortste weg?

Ik ga recht op mijn doel af… de prijs van de hemelse roeping Gods in Christus Jezus. (Filipenzen 3:14)

Het woord roeping betekent hier ‘uitnodiging voor een feest’. En je krijgt nog een prijs ook?!

Bid jij mee dat de visie aanstaande zondag van Jezus komt? Dan wordt Vision Day 2015 één groot feest! En dat is beter dan wanneer één van ons de weg wijst (m/v) ;-)

Tot morgen!

Comment