Naast de andere zaken die ik binnen Jong en Vrij mag doen, heb ik samen met Annemarie sinds kort een reuzeleuke taak: we mogen een aantal maanden een Connect-groep leiden! Wat een heerlijkheid! We genieten ervan om opnieuw zo dicht bij de basis van de gemeente, dicht bij de harten van kostbare mensen in onze omgeving, betrokken te zijn.

Voor wie zijn Connect-avond pas op donderdag heeft, verklap ik het thema vast. Wij waren al op dinsdag aan de beurt: hemelse timing, geleid worden door Gods Geest. Actueler kon niet, na de serie Everydays over ‘richting’. 

Pastor Constantijn brengt in zijn Life Topic de manier waarop de Geest ons leidt in relatie met hoe Jezus wandelde, beschreven in de profetie van Jesaja (11:2,3, HSV): Zijn ruiken zal zijn in de vreze des Heren, Hij zal niet oordelen naar wat Zijn ogen zien en Hij zal niet vonnissen naar wat Zijn oren horen. Jezus liet zich in zijn wandel op aarde niet leiden door eigen zintuigen, maar alleen door de Geest van Zijn Vader. 

Zijn er in jouw leven momenten dat je Gods leiding minder makkelijk verstaat, ervaart? Misschien ligt hier een sleutel? Wanneer we onze zintuigen (weet je nog, lichaam en ziel?) laten bepalen welke kant we uitgaan, begeven we ons op glad ijs. We zien namelijk met onze ‘aardse’ ogen maar een stukje van de werkelijkheid. We horen in ’t beste geval een deel van wat voor ons bestemd is. 

Jouw geest is gemaakt om de Geest van Vader God te verstaan. Schakel je zintuigen vandaag maar even af: mediteer op Zijn woord, bid in de geest, zodat je verstand ‘onvruchtbaar’ is (Paulus in 1 Korinthier 14:14). We kijken uit naar de oogst daarop: hemels getimed!

Mooie dag!