Hemelse raad3.jpg

Deze week schreef ik dat jij ‘hemel op aarde’ bent (lees: http://www.jongenvrij.nl/blog/hemel-op-aarde). Ik doelde daarmee op de perfecte eenheid die Gods Geest met onze geest gesmeed heeft: Hij heeft ons geplaatst in de Geliefde (in Jezus dus). Hoe dichtbij wil je het hebben? 

Nu is ‘Hem volgen’ ook: je daarvan meer en meer bewust zijn, ook wanneer je gevoelens, je denken en je lijf andere dingen zeggen. Daarom vandaag: gewoon nog een tandje extra op dit onderwerp :) 

Sommige mensen vinden het lastig zich voor te stellen dat God écht overal bij is. ’s Morgens vóór mijn eerste koffie? Hij hoort mij. Onder de douche? Hij is erbij. In een ‘uitwisseling van standpunten’ met Annemarie? Hij luistert mee. 

Voelt dat nog eng? Voelt dat nog spannend of zelfs bedreigend? Mogen we van af. Zijn aanwezigheid is goed nieuws in het nieuwe verbond. Realiseer je dat Hij nooit met veroordeling komt. 

Zit je (alweer) Expeditie Robinson te kijken en hoor je iemand zeggen dat jij daarmee de Heer verdrietig maakt - dan heb je ’t geknor van een aanklager en leugenaar gehoord. Voor jou IS er namelijk IN HET GEHEEL geen veroordeling (Romeinen 8:1).

Hoor je een zachte stem aan je binnenkant die je tijdens dezelfde serie ineens openbaring geeft over hoe Vaders onvoorwaardelijke liefde werkt voor mensen die in het nauw worden gebracht en onder druk staan? Wow… je bent aangesloten op Zijn Geest!

Hoor je diezelfde stem vervolgens zeggen dat uitzending gemist wel heel prominent op je lijstje staat deze week, dat het leven iets moois voor je heeft op een andere plek? Hoera: ook nu hoor je Zijn stem. Geen veroordeling, maar liefdevolle raad, wijsheid en goede perspectieven voor jou!

Dát is hemel op aarde: hemelse raad on the go

Mooie dag!