imageHerinner jij nog een eerste afspraakje?

Wie ooit hotel-de-botel verliefd is geweest, die heeft de minuten zien kruipen. Als de afspraak eenmaal gemaakt was, maar er zat nog een dag of wat tussen, dan kon ik nergens van genieten. Was er geen tussentijds afspraakje mogelijk? ;-)

Weet je waardoor de opwinding meestal minder wordt? Omdat je langzamerhand een lijstje krijgt, met wat er tegenvalt aan die ander. In de vlinderfase zie je die ander als perfect. Maar zelden komen tortelduifjes tot de conclusie dat dit ook werkelijk zo is.

Gelukkig kun je allebei kiezen om die ander ‘perfect in Christus’ te leren zien. Met behulp van de hemelse Tortelduif kunnen dan zowaar de vlinders tot op hoge leeftijd blijven fladderen en zelfs vermenigvuldigen. :-)

In ons geloof lopen we ook vaak met een lijstje met wat er is tegengevallen. Daardoor is het feit dat we God kennen vaak normaal geworden. En ontmoeting met Hem een gewoonte.

Toen we net tot geloof kwamen of toen ons kindergeloof levend werd, leek het vaak wel op verliefdheid? Maar nu kijken we vaak niet gespannen uit naar….?

Het zou leuk zijn om met kloppend hart uit te kijken naar de samenkomst. Om bijna niet te kunnen wachten!

Jezus houdt er geen lijstje op na met wat er tegenvalt aan ons. Hij zit sowieso met Zijn kloppend hart op ons te wachten.

En de Heilige Geest wil ons helpen. Stel dat jouw lijstje met wat er goed is gegaan deze week, klein is. Houd dan het feit dat je voor eeuwig gered bent weer eens naast het lijstje met tegenvallers.

En ga met open hart voor Jezus naar de samenkomst! Wat Hem betreft hebben jullie een date. :-)

Tot morgen!

Comment